banner

MEF’ten NYIT ile 3+2 anlaşması




MEF Üniversitesi ve New York Institute of Technology, işbirliği anlaşması imzaladı. Bu işbirliği kapsamında öğrenciler MEF’ten lisans, New York Institute of Technology’den yüksek lisans alacak.

mef nyitMEF Üniversitesi, Amerika'nın önde gelen üniversitelerinden New York Institute of Technology (NYIT) ile işbirliği anlaşması imzaladı. Yükseköğretimde farklı uluslararası politikalarla tüm öğrencilerini yurtdışı deneyimi kazandırmayı hedefleyen MEF Üniversitesi NYIT ile yaptığı anlaşma ile öğrencilerine 3+2 programı kapsamında 3 yıl MEF'te lisans, 1 yıl NYIT'de değişim öğrencisi olarak lisans eğitimini tamamlama; ardında da yine NYIT'de 1 yıl tezsiz yüksek lisans ya da isteyen öğrencilere tezli yüksek lisans olanağı sağlayacak.

Anlaşma ile ilgili NYIT Provost'u Prof. Dr. Rahmat Shoureshi genç ve yenilikçi MEF Üniversitesi'nin yüksek öğretimde öncü yaklaşımlarıyla ön plana çıktığını vurgulayarak MEF Üniversitesi ile kapsamlı olarak yapılan işbirliğinden duyduğu memnuniyeti aktardı.

Prof. Dr. Shoureshi, “Yapılan 3+2 anlaşması kapsamında MEF Üniversitesi öğrencileri ilk 3 yıl MEF’te okuduktan sonra 4. yıllarını NYIT’te okuyabilirler. İsterlerse 1 yıl daha NYIT’de kalıp tezsiz yüksek lisans yapabilirler. Öğrenciler tüm eğitimlerini NYIT New York kampüsünde tamamlayabilecekleri gibi, NYIT'nin, Abu Dhabi; Vancouver ve Nanjing kampüslerin herhangi birinde veya her dönem farklı bir kampüste de okuyabilirler. Bu programa dahil olan öğrenciler farklı ülkelerde eğitim alarak geniş bir uluslararası vizyon kazanacaklar” dedi.

Öğrencilerimize uluslararası farklı deneyim kazandırmayı hedefliyoruz

MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin ise NYIT ile yapılan işbirliği aracılığıyla MEF Üniversitesi öğrencilerinin 4. yıllarını değişim öğrencisi olarak NYIT'de okuduktan sonra yine NYIT'de lisans programlarının devamı olan aynı dalda yüksek lisans programlarına devam edebilecekleri gibi MBA, Girişimcilik ya da Big Data alanında tezsiz yüksek lisans yapabileceklerini de iletti. Prof. Dr. Şahin, “Bu işbirliği ile örneğin İnşaat Mühendisliği okuyan bir öğrenci dilerse NYIT'de İnşaat Mühendisliğinde yüksek lisans, dilerse MBA, Girişimcilik ya da Big Data alanında yüksek lisansı yapabilecek. Öğrencilerimiz  bir yıl okuyarak tezsiz yüksek lisans yapabileceği gibi en az bir dönem daha devam edip tezsiz yüksek lisansını tezliye çevirebilecek” dedi. Prof. Dr. Şahin, MEF Üniversitesi'nin uluslararası eğitim uygulamaların da iddialı olduğunu belirterek her bölüm için yapılacak olan 3+2 çalışmaları ile tüm MEF öğrencilerine farklı seçeneklerle uluslararası deneyim kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

Prof. Dr. Rahmat Shoureshi anlaşma sonrasında MEF Üniversitesi'ni gezerek Flipped Classroom Uygulamalarını inceledi. 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.