banner

BİLGİ en iyi üniversiteler liginde yer aldı




İstanbul Bilgi Üniversitesi, dünyanın saygın Yükseköğretim Derecelendirme Kuruluşu QS’in, 2015 yılı “Gelişmekte Olan Avrupa Ülkeleri ve Orta Asya Üniversiteleri Sıralaması”nda, en iyi 140 üniversite arasında yer aldı. Sıralamaya göre BİLGİ, Türkiye’deki en iyi dört vakıf üniversitesi arasında.

bilgi uniİstanbul Bilgi Üniversitesi, eğitimdeki mükemmellik hedefiyle uluslararası arenada önemli bir başarı elde etti. BİLGİ, İngiltere merkezli bağımsız Yükseköğrenim Derecelendirme Kuruluşu QS (Quacquarelli Symonds)’in başarı sıralamasında, gelişmekte olan Avrupa ülkeleri ve Orta Asya bölgesindeki “en iyi 140 üniversite” arasında yer aldı. Bu başarı BİLGİ'yi Türkiye’deki en iyi dört vakıf üniversitesi arasında yerleştirdi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman’a konuyla ilgili bir tebrik mektubu gönderdi. Saraç mektubunda, "Üniversitenizin 2015 yılı QS “Emerging Europe and Central Asia” sıralamalarında dereceye girdiğini büyük bir memnuniyetle öğrendim. Ülkemiz yükseköğretimini onurlandıran, kıvanç duymamızı sağlayan bu haber için sizi ve şahsınızda bütün akademik kadronuzu kutluyor, size ve çalışma arkadaşlarınıza samimi başarı dileklerimi saygıyla sunuyorum" dedi.

BİLGİ’nin sınav verdiği kriterler

QS, Orta Asya ve gelişmekte olan Avrupa ülkelerinde eğitim veren yükseköğretim kurumlarını, akademik saygınlık (%30), istihdam edilebilirlik (%20), fakülte ve öğrenci sayısı (%15), fakülte başına yayımlanan makale sayısı (10), web etkinliği (%10), doktora yapmış öğretim üyesi oranı (%5), makale başına yapılan atıflar (%5), uluslararası fakülte sayısı (%2,5) ile uluslararası öğrenci sayısı (2,5) kriterlerine göre değerlendiriyor. Üniversitelerin her bir kriterde elde ettikleri başarı oranlarının toplamı, genel sıralamadaki puanlarını oluşturuyor.

Hedef Kaliteli Eğitim

Laureate Uluslararası Üniversiteler Ağı’nın Türkiye’deki ilk ve tek temsilcisi İstanbul Bilgi Üniversitesi, kalite alanındaki yetkinliğini her geçen gün artırıyor. BİLGİ, geçtiğimiz hafta Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) tarafından verilen “Mükemmellikte Yetkinlik 4 Yıldız Belgesi”ne layık görülmüştü. Ödül, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından 18 Kasım Çarşamba günü İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen 24. Kalite Kongresi’nde, İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman’a takdim edildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.