banner

ApplyBAU yeni dönem başvuruları başladı




Türkiye’nin üniversiteye yerleştirmede özgün başvuru modeli “ApplyBAU”da yeni dönem başvuruları başladı. ApplyBAU ile aday öğrenciler sınav puanlarından bağımsız, yetenekleri, projeleri ve en önemlisi hayalleri ile burs kazanıyor, sınavdan önce üniversite kapılarını aralıyor.

bau binaDünyanın önde gelen üniversitelerinde olduğu gibi, Türkiye’de de artık aday öğrenciler hayallerindeki mesleğin eğitimini almak için üniversite kapılarını sınav sonuçlarına göre değil, kişisel özellikleri, yetenekleri, projeleri ve en önemlisi de hayallerinin değerlendirildiği ApplyBAU modeli ile aralıyor.

Türkiye’de her yıl yüzbinlerce öğrenci, hayallerindeki mesleğe adım atmak için üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanıyor ve aldığı puana göre geleceğini şekillendiriyor. Ancak Türkiye’de iki yıl önce yalnızca Bahçeşehir Üniversitesi’nin (BAU) hayata geçirdiği “Admission” (Başvuru-Kabul) sistemi aday öğrencileri üniversite puanına göre değil, kişisel yetenek ve projelerine göre değerlendiriyor. İnternet ortamında www.applybau.com adlı siteden alınan başvurular sonucunda yapılan değerlendirmelerle aday öğrencilere burs teklif ediliyor.

Harvard, Stanford, Yale, Cornell gibi dünyanın köklü üniversitelerinde uygulanan başvuru - kabul sistemi ile hem öğrenciler hayal ettikleri mesleğe bir adım daha yaklaşıyor hem de üniversiteler, öğrencilerini daha yakından tanıyarak onları mesleklerine yönlendirmek adına önemli yol haritası çiziyor.

2 Yılda 17 Bin Başvuru

Türkiye’de ilk kez Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) tarafından uygulanan ApplyBAU modeli ile hem ülkemizin genç insan kaynağı doğru yönlendiriliyor hem de gençler bölüm ve meslek seçimlerinde ilgi alanlarına göre değerlendiriliyor. Hayata geçirildiği 2014 yılından bu yana 17 bin başvuru alan ApplyBAU, Türkiye’nin 72 ilinden bin 500 öğrenciye sınav sonuçlarından önce, yeteneklerine, projelerine ve sosyal sorumluluk çalışmalarına göre üniversite kapılarını açtı ve farklı oranlarda burs verdi. Başvuruların yapıldığı www.applybau.com adresi ise 456 bin tıklanma alarak büyük bir başarı sağladı.

Birkaç Soru Fazla Çözmek Yerine Hedefinize Koşun

ApplyBAU ile yüzde 100 burs alarak Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım Mühendisliği bölümüne yerleşen Cihan Nalbant, ApplyBAU’nun var olan sistemden ayrışmış ve hedeflerine odaklanmış öğrencilerin, başarı odaklı hedeflerini anlayabilen, sıradanlaşmak yerine kendine yenilikler katan öğrencileri hedeflediğini belirtiyor ve ekliyor: “Diğer aday öğrencilerden birkaç soru fazla çözmek yerine, azimle hedeflerine koşan ve bunun için emek harcayan öğrenciler, hak ettiklerini ApplyBAU sayesinde kazanıyor.”

Düşük Puan Almasına Rağmen Nasıl Benden Çok Burs Alır?

ApplyBAU’nun akademik başarıdan öte kişisel gelişime ve sosyal yönlere önem veren bir model olduğunu söyleyen Bahçeşehir Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisi Alara Ekin Keleşoğlu, “ApplyBAU’ya başvurduktan ve sonuçlar belli olduktan sonra, “Benden düşük puan aldı nasıl benden çok burs alır?” çok yanlış bir soru. Proje öğrenciyi üniversite puanına bakarak değil, başvuru içeriğine bakarak değerlendiriyor. ApplyBAU, tamamen kişisel gelişimini değerlendirerek, fark yaratan öğrencileri, kendini ve üniversiteyi imkanları değerlendirerek başka bir yere taşıyacak olan vizyon sahibi, girişimci, inovatif öğrenciler arıyor” diyor.

Aday Öğrenciler Nasıl Başvuru Yapabilir?

ApplyBAU modeli ile başvuruda bulunmak isteyen aday öğrenciler, merkezi sınav sistemi ile bir üniversiteye yerleştirilmeden önce ApplyBAU’ya başvuruda bulunarak üniversiteden kabul talebinde bulunuyorlar. İnternet ortamında kabul edilen başvurularda öğrenciler kişisel bilgiler ve özelliklerini ifade eden, yetenekleri ya da hayata geçirmek istedikleri projelerini anlatan ve sosyal sorumluluk alanındaki çalışmalarını özetleyen bir form dolduruyor. Aday öğrenciler başvuruda bulunurken hangi alanda ve bölümde eğitim almak istediklerinide belirtiyor. Yapılan mülakatlar ve değerlendirmeler sonucunda öğrencinin akademik başarısından bağımsız olarak hangi alanda ve bölümde eğitim alması gerektiği kendisine ‘Kabul Mektubu’ ile bildiriliyor.

Sınava Girmeyi Unutmayın

ApplyBAU ‘Kabul Mektubu’nu almaya hak kazandıktan sonra öğrencilerin Bahçeşehir Üniversitesi’ne kayıt yaptırabilmeleri için ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme ile ilgili bölüme ‘burssuz’ kontenjandan yerleştirilmesi gerekiyor.

2016 yılında Apply BAU ile öğrenci kabul edecek fakülte ve bölümler:

• Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bölümleri

• İletişim Fakültesi bölümleri

• Eğitim Bilimleri Fakültesi bölümleri

• Tıp Fakültesi

• İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi bölümlerinden Sosyoloji, İşletme, Ekonomi, Ekonomi ve Finans, Uluslararası Finans, Lojistik Yönetimi bölümleri

• Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nden Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümü

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.