banner

Bazı vakıf üniversitelerinde usulsüzlükler tespit edildi




YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Hatiboğlu, denetimlerde bazı vakıf üniversitelerinde usulsüzlükler tespit edilmesi üzerine Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişikliğe gidildiğini bildirdi.

uni sinif hocaYÖK Yürütme Kurulu Üyesi ve Vakıf Yükseköğretim Kurumları Komisyonu Yürütücüsü Prof. Dr. İbrahim Hatiboğlu, Yükseköğretim Kanunu'nun Ek 11. Maddesi'nde, 19 Kasım 2014'te Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile bazı düzenlemeler gerçekleştirildiğini belirtti.

Az sayıda olsa da bazı vakıf üniversitelerinde, mali suç sayılabilecek, açıklanamayan hesap hareketlerinin tespit edildiğine dikkati çeken Hatiboğlu, uygunsuz birçok kaynak aktarımı örneğinin ortaya çıkarıldığı halde mevzuatta tanımı ve karşılığı bulunmadığı için müeyyidesiz kaldığını bildirdi.

Bazı vakıf üniversitelerinin, kurucu vakfın mütevelli heyetinin değiştirilmesiyle kolayca alınıp satılmaya başlandığının görüldüğüne işaret eden Hatiboğlu, "Bu durumdan bilim hayatımıza katkı sağlayan ve işini doğru ve düzgün yapan pek çok vakıf üniversitemiz de bizler kadar şikayetçi idi. YÖK’e bu gidişattan duydukları rahatsızlığı dile getiriyorlardı. Biz bunun üzerine yönetmelik taslağını hazırladık ve askıya çıkararak başta vakıf yükseköğretim kurumları olmak üzere tüm akademik camianın görüşlerine sunduk" dedi.

Hatipoğlu, taslağa ilişkin başta vakıf yükseköğretim kurumları olmak üzere, öğretim üyeleri, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşlarının eleştiri ve önerilerinin tek tek değerlendirildiğini ve taslak üzerinde pek çok değişiklik yapıldığını belirterek, "Bu yönetmelik değişikliğimiz, bazı çevrelerce iddia edildiği üzere herhangi bir senaryoya dayanmamaktadır" dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.