banner

Yabancı öğrencinin adresi Türkiye olmalı




Berlin’de düzenlenen International Consultants for Education and Fairs’ta İzmir Üniversitesi hakkında öğrencilerin sorularını yanıtlayan Mütevelli Heyet Başkanı Ali Rıza Doğanata, Türkiye’nin yabancı öğrenci potansiyelinin çok yüksek olduğunu söyledi.

izu berlinYabancı öğrencileri arasında pek çok Alman öğrenci bulunan İzmir Üniversitesi, Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenen International Consultants for Education and Fairs’ta (ICEF) tanıtıldı.

Fuarda öğrenciler ile bir araya gelen İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Rıza Doğanata, sınırların belirsizleştiği dünyada öğrencilerin istediği eğitimi, hayal ettiği ülkede alma şansına sahip olduğu belirtti ve “Akademik, sosyal, kültürel ve sportif zenginlikleri ile Türkiye daha çok yabancı öğrenci için çekim merkezi olmalı. Bu durum, Türkiye’nin gelecekteki ekonomik, bilimsel ve sosyal alanda daha başarılı olması için de elzemdir” değerlendirmesinde bulundu.

İlginin İzmir Üniversitesi’nin özellikle İngilizce eğitim veren bölümlerinde toplandığı ifade eden Uluslararası İlişkiler Ofisi Sorumlusu Asli Tanrıöğen ise yaklaşık 100 ajans ile bir araya geldiklerini ve 48’i ile anlaşma imzaladıklarını söyledi. 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.