banner

ODTÜ Mezunlar Birliği'nden sert açıklama




ODTÜ Mezunları Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk, ODTÜ'de gerçekleşen olaylara ilişkin, "ODTÜ böyle bir sıradanlığın, ilkelliğin ve vandallığın ürediği bir merkez olmamalıdır" dedi.

 

odtuODTÜ Mezunları Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Öztürk, ODTÜ yerleşkesinde meydana gelen olaylara ilişkin, "ODTÜ böyle bir sıradanlığın, ilkelliğin ve vandallığın ürediği bir merkez olmamalıdır" ifadelerini kullandı. 

 

Öztürk, Vakfın internet sitesi üzerinden yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada, son günlerde ODTÜ kampüsünde fikir, vicdan ve inanç özgürlüğüne yönelik saldırıların tüm kamuoyunun gözleri önünde artarak devam ettiğini bildirdi.

 

ODTÜ yönetiminin ve hukuk sisteminin, öğrenciler ve vatandaşların özgürlüklerine yapılan sistematik saldırıları görmezden gelmesinin "ibret ve hayret verici" bir durum olduğunu belirten Öztürk, "Ülkemizde özgürlükler denilince bugünlerde yalnızca bir kısım dogmatik fikirlerine tapmakla meşgul olan azgın bir azınlığın ve bunlara meşru görülen anarşizm eylemlerinin anlaşılması esef vericidir" açıklamasında bulundu.

 

Başka felsefi ve vicdani inançlara sahip insanların özgürlüklerini, bulundukları mahallelerde baskı altına almak ve gerekiyorsa şiddet kullanımını meşru görmek, göstermek veya görmezden gelmenin artık sıradanlaşmaya başladığını savunan Öztürk, "Olaya eğilmesi gereken ilgililerde de görülmeye başlayan bu eğilim, sağlıklı, üretken ve medeni bir gençliğin yeşermesine değil, ancak olayları rayından çıkarma potansiyeli taşıyan ve tehlikeli sonuçlar üretecek bir basiretsizliğin örneği olabilir" ifadelerini kullandı. 


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.