banner

YÖK ODTÜ'yü yakından takip edecek




YÖK Başkanı Saraç'ın talimatıyla kurulan komisyon, ODTÜ'deki mescidin tadilatı ile namaz kılan öğrencilere şiddet uyguladığı iddia edilen öğrencilere yapılacak işlemleri yakından takip edecek.

 

yok_odtuYÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ODTÜ yerleşkesinde yaşanan olaylara ilişkin, 23 Aralık'ta sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ODTÜ Rektörü Ahmet Acar'ı YÖK’e davet ederek olaylardan duyduğu rahatsızlığı kendisine ilettiğini ifade etmişti. 

 

YÖK yetkililerinden edinilen bilgiye göre, ODTÜ Rektörü Acar, bu görüşmede YÖK Başkanı Saraç’a olaylara ilişkin bilgi verip, tartışmalara yol açan mescidin büyütülmesi için tadilatın yaklaşık bir ay içerisinde bitirileceği sözünü verdi. 

 

Aynı gün YÖK Başkanı Saraç tarafından görevlendirilen YÖK üyeleri de konuyu yerinde incelemek üzere ODTÜ’ye gitti ve saldırıya uğrayan öğrencilerle görüştü.

 

Öğrenciler, yerleşkede başka ibadet alanlarının da bulunduğunu fakat çok büyük bir alana kurulu olan üniversitenin diğer mescitlerine gitmelerinin zaman kaybına ve hatta derslerine yetişememelerine yol açtığını belirtti.

 

İncelemede, mescidin çok küçük, yetersiz, kadın ve erkeklerin ayrı ibadet yapabilmesine uygun olmadığı tespit edildi. 

 

YÖK üyeleri, incelemelerini tamamladıktan sonra YÖK Başkanı Saraç’a bir rapor sundu. Bu rapor üzerine Başkan Saraç, konuya ilişkin, YÖK üyelerinden oluşan 3 kişilik yeni bir komisyon kurulması talimatını verdi. 

 

Bu komisyon, mescidin tadilatının bitirilmesini, namaz kılan öğrencilere şiddet uyguladığı iddia edilen öğrencilere üniversite yönetimi tarafından yapılacak işlemleri yakından takip edecek. 


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.