banner

Bilgi'li öğrencilerden yeni toplumsal proje




İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri anlaşılması güç hukuki terimler içeren metinleri gündelik dile çeviriyor. İhtiyaç duyan herkes projeye başvurup ücretsiz destek alabiliyor.

bilgi_hukuk_projeİstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin Hukuk Kliniği dersi öğrencileri tarafından hayata geçirilen projede öğrenciler, duruşma tutanaklarından mahkeme kararlarına, itiraz dilekçesinden hukuki yazışmalara kadar anlaşılmayan tüm hukuki metinleri günlük dile çeviriyor. İhtiyaç duyan herkesin başvurup faydalanabileceği uygulamada öğrenciler, başvuranlara ücretsiz olarak destek veriyor.

Proje, tüm toplumsal kesimlerin kendi hayatlarıyla ilgili sorunların çözümünde veya işlerinin takibinde, hukuktan yararlanmalarına olanak sağlamayı amaçlıyor. Her bir başvuru sahibi en fazla iki sayfalık metinler için destek alabiliyor. Başvurular, Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresi üzerinden yapılıyor.

BİLGİ Hukuk Kliniği ile toplumsal fayda sağlanıyor
İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin 2003 yılında hayata geçirdiği Hukuk Kliniği eğitimi süresince öğrenciler, diğer derslerde öğrendikleri teorik hukuk bilgilerini uygulama olanağı buluyor. Aynı zamanda gerçek hukuki uyuşmazlıklarla ilgili vakalarda, öğretim üyelerinin gözetiminde hukuken yol gösterici bir sorumluluk üstlenebiliyor. Hukuk Kliniği, bir hukuk öğretimi yöntemi olduğu kadar hukuk fakültelerinin topluma doğrudan hizmet verme politikasının bir sonucu olarak da uygulanıyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.