banner

Mustafa Aydın: Hedef 250 bin uluslararası öğrenci




Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) tarafından düzenlenen Uluslararası Öğrenci Temini toplantısında, şu anda 110 bin olan uluslararası öğrenci sayısının 2023’te 250 bine çıkmasının hedeflendiği açıklandı.

mustafa_aydinUluslararası Öğrenci Temini toplantısı, DEİK ile Üniversitelerarası Kurul işbirliğinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) konferans salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan DEİK Eğitim Ekonomisi İş Konseyi (EEİK) Başkanı Mustafa Aydın, son 10 yıl içerisinde yapılan atılımlar ve gerçekleştirilen faaliyetlerle uluslararası öğrencilerin sadece eğitime değil aynı zamanda ekonomiye de çok ciddi katkıda bulunduğunu belirterek, "Ülkemizde eğitim alan öğrenciler ülkelerine döndükten sonra tıpkı fahri büyükelçilerimiz gibi bizi orada kültürel olarak da temsil etmektedir. 2011’de DEİK bünyesinde Eğitim Ekonomisi İş Konseyi diye bir konsey kurduk. Bu konseyin temel amacı, dünyanın dört bir tarafından ülkemize uluslararası öğrenci getirmek, bu öğrencilerin ülke ekonomimize katkı sağlamalarına vesile olmaktır" diye konuştu. Aydın, uluslararası öğrencilerin aynı zamanda Türkiye’nin diğer ülkelerde tanıtımına da katkıları olacağına vurgu yaptı.

- Uluslararası öğrenci sayısı 110 bine ulaştı

Aydın, 2010’da bu konsey kurulduğunda uluslararası öğrenci sayısının 30 bin civarında olduğunu, şu anda bu sayısının 110 bine ulaştığını aktardı. Aydın, “2023 yılında bu rakamın 250 bin olmasını öngörüyoruz. Bu program Erasmus programından farklı. Erasmus programı hem kısa süreli hem de aynı olanaklar sağlanmıyor ancak bu çalışmaların temel esası en az beş yıl süreyle öğrencinin burada eğitim almasıdır. Programa katılacak öğrencilerde aranacak kriterleri bizler değil öğrencileri gönderecek üniversitelerin kendiri belirliyor” dedi.

Toplantıya ÜAK Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan da katıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.