banner

Üniversite öğrencileri dersleri boykot etti




İspanya'da 2014 yılında kabul edilen ve "Lomce" olarak adlandırılan eğitim kalitesini yükseltme kanununa karşı çıkan üniversite öğrencileri dersleri boykot etti.

ders_boykot"El Frente de Estudiantes" (FeD) adlı öğrenci sendikasının çağrısıyla düzenlenen eylem sonucunda ülkedeki üniversitelerin çoğunda ders yapılmadı. Üniversitelere 4+1 (4 yıl yüksek öğrenim+ 1 yıl yüksek lisans) yerine 3+2'lik sistemin getirilmesine olanak sağlayan kanuna karşı çıkan FeD, yaklaşık 2 yıldır sürdürdüğü protestolara her seferinde daha fazla kişinin katıldığını savundu.

Üniversite öğrencileri, bu kanunla kamusal eğitimin kısıtlandığını, eğitimin daha da özelleştirilip pahalı hale getirildiğini öne sürüyor. Valencia, Barcelona, Leon, Valladolid, Granada, Salamanca, Malaga ve Burgos gibi kentlerde meydanlara çıkan üniversite öğrencileri, seslerini duyurmaya çalıştı.

Öğrencilerin başkent Madrid'de de gün içerisinde Eğitim Bakanlığı binası önünde toplanacağı duyuruldu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.