banner

Üniversitelere kayıt takvimi belli oldu




Üniversiteye yerleşen adaylar, elektronik kayıt işlemlerini 12-16 Ağustos, normal kayıtlarını da 15-19 Ağustos'ta yapacak.

 

anfiYükseköğretim Kurulundan (YÖK) yapılan açıklamaya göre, Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında 2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) takvimi görüşüldü. Buna göre, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında da ek yerleştirme işleminde yeni program açılmayacak, sadece merkezi yerleştirmeden boş kalan kontenjanlara yerleştirme yapılacak. Üniversiteye yerleşen adaylar için elektronik kayıt tarihleri 12-16 Ağustos, normal kayıtlar 15-19 Ağustos, ek yerleştirme tercihleri 26-30 Ağustos, ek yerleştirme kayıt tarihleri ise 6-9 Eylül olarak belirlendi.

 

 


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.