banner

Kadir Has'ın mütevelli heyetine yeni isimler katıldı




Google Türkiye Ülke Müdürü Bülent Hiçsönmez, Boğaziçi Üniversitesi’nin ilk kadın Rektörü Prof. Dr. Ayşe Soysal ve ünlü siyaset bilimci Prof. Dr. Üstün Ergüder, Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti’ne katıldı.
kadir_has_mutevelliKadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti’ne her biri kendi alanında uzman olan yeni isimler katıldı. Google Türkiye Ülke Müdürü Bülent Hiçsönmez, Boğaziçi Üniversitesi tarihinin ilk kadın Rektörü Prof. Dr. Ayşe Sönmez ve ünlü siyaset bilimci Prof. Dr. Üstün Ergüder, Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti’ne katıldı.
BÜLENT HİÇSÖNMEZ KİMDİR?
1969 Ankara doğumlu Bülent Hiçsönmez, Tevfik Fikret Lisesi ardından ODTÜ Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. ABD’de elektrik mühendisliği ve İngiltere’de işletme yükseklisansları sonrasında Digital Equipment ve Sun Microsystems’da görev yaptı. Mısır, Levant ve Kuzey Afrika Bölgesi Genel Müdürü olduğu Sun Microsystems’dan Google’a transfer olan Hiçsönmez, 2007 yılından bu yana Google Türkiye Ülke Direktörü olarak görevini sürdürüyor.
PROF. DR. AYŞE SOYSAL KİMDİR?
1976 yılında Boğaziçi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü’nde öğretim üyesi olarak göreve başlayan Prof. Dr. Ayşe Soysal, 1981’de doçent, 1991’de profesör oldu. Fakülte yönetim kurulu üyeliği, dekan yardımcılığı, araştırma fonu yönetim kurulu üyeliği, matematik bölüm başkanlığı ve üniversitelerarası kurul temsilciliği gibi birçok idari görevde bulunan Prof. Dr. Soysal, 1992’de Boğaziçi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nin ilk kadın dekanı oldu. 1993-2000 yılları arasında UNESCES Türkiye Milli Komisyonu yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. 2004 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nin ilk kadın Rektörü olan yapan Prof. Dr. Soysal, 2009-2013 yılları arasında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliği yaptı.
PROF. DR. ÜSTÜN ERGÜDER KİMDİR?
1969’da öğretim üyesi olarak göreve başladığı Robert Kolej’in Boğaziçi Üniversitesi’ne dönüşmesiyle 1988 yılında Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı olan Prof. Dr. Üstün Ergüder, 1992 yılında Boğaziçi Üniversitesi Rektörü oldu. Daha sonra çeşitli özel üniversitelerde öğretim üyeliği ve mütevelli heyeti üyeliği görevlerinden bulunan Prof. Dr. Ergüder, Bologna Magna Carta Akademik özgürlük ve kurumsal Özerklik Gözlemcilik Konseyi, AIESEC Türkiye Danışmanlar Yüksek Kurulu, Eğitim Reformu Girişimi Yönetim Kurulu ve Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüten Prof. Dr. Ergüder, aynı zamanda Aydın Doğan Vakfı ve Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi’dir.

Kadir Has Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti'nde yer alan isimler: Nuri Has, Can Has, Prof. Dr. Mustafa Aydın, Mehmet Germirli, Dr. Levent Bıçakcı, Prof. Dr. Yücel Yılmaz, Prof. Dr. M. Şükrü Hanioğlu, Prof. Dr. Gökhan S. Hotamışlıgil, Londra Eski Büyükelçisi Ünal Çeviköz, Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, Google Türkiye Ülke Müdürü Bülent Hiçsönmez, Prof. Dr. Ayşe Soysal ve Prof. Dr. Üstün Ergüder olmak üzere 13 kişiden oluşuyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.