banner

Eğitim fakültelerine yeni anabilim dalları ekleniyor




YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç, eğitim fakültelerinin bölüm ve anabilim dalları yönünden yeniden yapılandırılmasına yönelik ilk çalışmanın tamamlandığını bildirdi.

 

yokYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, eğitim fakültelerinin bölüm ve anabilim dalları yönünden yeniden yapılandırılmasına yönelik ilk çalışmanın tamamlandığını söyledi.
Bölüm yapılanmasında, kesintisiz 8 yıllık ilköğretim ve orta öğretim şeklindeki eğitim kademelerini esas alan ilköğretim ve ortaöğretim programları şeklinde yapılan ayırıma son verildiğine işaret eden Saraç, şöyle konuştu: "Birbirine yakın alanlar aynı bölüm çatısı altında toplandı ve ilköğretim ve ortaöğretim ifadeleri bölüm adlarından çıkarıldı. İlköğretim yerine 'temel eğitim' ifadesi tercih edildi. Böylece eğitim sisteminde 2012'de yapılmış olan değişiklikle öğretmen yetiştirme sistemi uyumlu hale getirildi. Sosyal bilgiler, fen bilgisi, matematik, okul öncesi eğitim gibi birbirinden farklı olan alanların kendilerine daha yakın alanlarla bir araya gelmesi hedeflendi." İlköğretim bölümünün, temel eğitim bölümü olarak yeniden yapılandırıldığını vurgulayan Saraç, Temel eğitim bölümü altındaki 5 anabilim dalı yerine, sadece okul öncesi eğitim ve sınıf eğitimi olmak üzere iki anabilim dalı ve bunlara bağlı lisans programları yer aldı." dedi.

 

Yeni anabilim dalları eklendi
Saraç, yeni yapılanmada eğitim bilimleri bölümündeki mevcut 4 temel anabilim dalı yanında, "öğretim teknolojileri", "eğitimin felsefi, sosyal ve tarihi temelleri", "hayat boyu öğrenme ve yetişkin eğitimi" olmak üzere 3 yeni anabilim dalının oluşturulduğunu açıkladı.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.