banner

Tek kelime Türkçe bilmeden üniversiteyi birincilikle bitirdi




Türkiye’ye geldiğinde tek kelime Türkçe bilmeyen ve aslen Kırım Türkü olan Ukrayna vatandaşı Diana Raupova, İzmir Üniversitesinin Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümünü tam puanla bitirdi.

 

diana_raupovaİzmir Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Raupova 2011'de Türk Cumhuriyetleri ile Türk ve Akraba Toplulukları Sınavı’nda başarılı olarak Türkiye’ye geldi. Bursa’da bir yıl Türkçe eğitimi alan Raupova, üniversite tercihlerinde ilk sıraya İzmir Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümünü yazdı.
Yüzde 100 bursla bölümüne yerleştirilmesinin ardından hazırlık sınıfında bir dönemde lisans eğitimi almaya yeterli olacak seviyeye gelen Raupova, derslerinde büyük başarı göstererek, bölümünden 3 yılda 4 üzerinden 4 puanla mezun oldu.
Ukrayna dilinin yanı sıra Rusça, Sırpça, İngilizce ve Türkçe bilen, İzmir Üniversitesinde de temel düzeyde İspanyolca ve Almanca eğitim alan Raupova, bundan sonraki hayatına Amerika’da devam etmeyi planladığını söyledi.
Raupova şeref kütüğüne yıldız çaktı.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.