banner

Akademisyenler demokrasi duruşu için Taksim’de buluşuyor




DEİK Eğitim Ekonomisi İş Konseyi tüm üniversiteleri darbeye karşı demokrasi duruşu için Taksim’de toplanmaya çağırdı. İşte o çağrı...
iu15 Temmuz 2016 tarihinde anayasal düzenimize, ülkemizin milli birlik ve bütünlüğüne karşı gerçekleştirilmeye çalışılan; yüce milletimizin asil ve de engin bir anlayış ile kahramanca karşı koyduğu vatanımızı parçalama hedefli darbe girişimini şiddetle kınıyoruz.
DEİK Eğitim Ekonomisi İş Konseyi üyeleri başta olmak üzere tüm üniversite mensupları, demokrasimizin perçinlenmesi ve ekonomimizin güçlenmesinin halkın iradesi ile seçilmiş bir yönetimle mümkün olduğunun bilincindeyiz. Demokrasi dışı güçlerin kalkıştığı bu tarz müdahalelerinin en başta ülkemizin birlik ve beraberliği ile ekonomimize büyük zararlar vereceğini, tüm maddi ve manevi değer birikimimizi heba edebileceğini biliyoruz.
Bizler sağduyu ile hareket ederek milli birlik ve bütünlük ilkesi ile yüce devletimizin bekası için çalışıp üretmeye devam edeceğiz.
Milli İradeyi korurken şehit düşen vatandaşlarımıza ve güvenlik görevlilerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz.
Bu hain darbe girişimini telin ve demokrasi şehitlerimizi anmak amacıyla 28 Temmuz Perşembe günü saat 18:00’da yönetici ve öğretim elemanlarımızın akademik cübbeleri ile katılacağı Taksim Meydanı’nda Milli İradeye Saygı ve Demokrasi Duruşu gerçekleştireceğiz.
Siz değerli basın mensuplarını bu duruşumuzda bize destek vermeye davet ediyoruz.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.