banner

O üniversitenin rektörü tutuklandı




Kayseri'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kapatılan Melikşah Üniversitesine düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 73 kişiden, aralarında eski rektör Prof. Dr. Mahmut Dursun Mat'ın da bulunduğu 19'u tutuklandı.

 

mahmut_dursun_mat_rektorKayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na FETÖ/PDYsoruşturması çerçevesinde, örgüte yakın Burç Eğitim Vakfına bağlı eğitim verirken kapatılarak, Erciyes Üniversitesine bağlanan Melikşah Üniversitesine yönelik operasyonda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 73 zanlıdan eski rektör Prof. Dr. Mahmut Dursun Mat, Rektör Vekili Prof. Dr. Bilal Vatansever, Genel Sekreter Veli Demirci, daire başkanı Yücel Ceviz, akademisyenler Necati Vapur, Hüseyin Kalyoncu, Hasan Güngör, Ahmet Uyar, Mustafa Yüzükırmızı, Hayrettin Eren, Umut Hazar, Doğan Bulut, Abdullah Yuvacı, Metin Mete Özbilen, Mehmet Evren Soylu, Mustafa Yılmaz, Nihat Köroğlu, Onur Genç ve Sema Babayiğit, mahkemece tutuklandı.

 

Zanlılardan 54'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.