banner

Üniversitelerde FETÖ'cü soruşturmaları devam ediyor




YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, FETÖ/PDY darbe girişimine ilişkin üniversitelerin akademik ve idari personelle ilgili yürüttüğü inceleme ve değerlendirmeleri en kısa sürede tamamlamalarının beklendiğini bildirildi.

 

yokYükseköğretim Kurulunca (YÖK), bazı üniversitelerde rektörlük seçim ve atama işlemlerinin de araya girmesi sebebiyle inceleme ve değerlendirme süreçlerinde göreceli bir uzama olduğu belirtilerek, "Üniversitelerimizde akademik ve idari personellerle ilgili olarak yürütülen bu inceleme ve değerlendirme çalışmalarının en kısa sürede tamamlanması beklenmektedir." açıklamasında bulunuldu.
YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY terör örgütünce gerçekleştirilen darbe girişimi neticesinde ilgili Başbakanlık kararıyla Kurulun bünyesinde kurulan OHAL Komisyonu marifetiyle üniversitelerdeki açığa alma ve çıkarma işlemlerine ilişkin süreçlerin yakından takip edildiği ve kamuoyunun bilgilendirildiği ifade edildi.
Açıklamada, üniversitelerde bu kapsamda gelinen son duruma bakıldığında, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimine ilişkin üniversiteler tarafından açığa alınan ve haklarında inceleme ve değerlendirmeler yapılan personelden bugüne kadar 670 sayılı KHK ile 2 bin 346 akademik personelin kamu görevinden çıkarıldığı bildirildi.

 

"Üniversitelerde FETÖ/PDY'ye müsaade edilmeyecek"
Ayrıca üniversitelerde konuya ilişkin sürecin tamamlanmadığı, çalışmaların halen devam ettiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Dicle Üniversitesi gibi bazı üniversitelerimizde rektörlük seçim ve atama işlemlerinin de araya girmesi sebebiyle inceleme ve değerlendirme süreçlerinde göreceli bir uzama olmuştur. Üniversitelerimizde akademik ve idari personellerle ilgili olarak yürütülen bu inceleme ve değerlendirme çalışmalarının en kısa sürede tamamlanması beklenmektedir.
Kamuoyunun şundan emin olmasını isteriz ki YÖK olarak üniversitelerimizde FETÖ/PDY terör şebekesine mensup hiç kimsenin bulunmasına asla müsaade edilmeyecektir. Akademik camiamızın bu şebekeden temizlenmesi, üniversitelerimizdeki akademik gelişim ve özerklik için de elzemdir. Bu kapsamda hiçbir kişi veya kuruma iltimas geçilmesi söz konusu değildir. Bundan kimsenin en ufak bir şüphesi dahi olmamalıdır."
Açıklamada, Yükseköğretim kurumlarında büyük bir sürat ve titizlikle gerçekleştirilen bu süreçlere ilişkin kamuoyunun bilgilendirilmeye devam edileceği belirtildi.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.