banner

Boğaziçi’nden dünyada kabul gören eğitim programı




Boğaziçi Üniversitesi, uluslararası eğitim şirketi Pearson iş birliğiyle Türkiye’de ilk kez fen ve mühendislik alanlarında kendini geliştirmek ve lisans eğitimlerine yurtdışında devam etmek isteyen öğrencilere yönelik bir sertifika programı hazırladı. Dünya çapında kabul görecek olan BTEC* Mühendislik Sertifika Programı 17 Temmuz – 4 Ağustos tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşecek.
bogaziciBoğaziçi Üniversitesi, mühendislik ve fenalanına yönelmek isteyen lise öğrencilerine yönelik BTEC* Mühendislik Sertifika Programı başlatıyor. Uluslararası eğitim şirketi Pearson iş birliğiyle Türkiye’de ilk defa bir yaz okulu bünyesinde uygulanacak olan eğitim programı dünya çapında kabul görecek.
BOUN101 Uluslararası Yaz Okulu kapsamında BTEC* Mühendislik Sertifika Programı’na katılan öğrenciler yurtdışı üniversite başvurularında müfredat dışı aktivitelerde ve portföylerde sertifikalarını kullanarak bazı derslerden muaf olabilecek. Öğrencileri gelecekteki akademik ve mesleki kariyerlerine hazırlayacak olan eğitim programında Prof. Dr. Mahmut Ekşioğlu, Prof. Dr. Sabri Altıntaş, Prof. Dr. Selim Şeker ders verecek.
Eğitim dilinin İngilizce olacağı program 3 hafta boyunca hafta içi her gün saat 09.00 – 15.30 arasında gerçekleşecek olup toplamda 64 ders saatinden oluşacak. 17 Temmuz – 4 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan eğitim programına son başvuru tarihi ise 13 Temmuz.
BTEC ile anlaşmalı 600 üniversiteden bazıları ise şunlar; University of Oxford, Yale University, Middlesex University, Colorado State University, Oxford Brookes University, University of Tampa, Ryerson University, Cardiff Metropolitan University, Teesside University, James Cook University, Hong Kong University of Science and Technology ve Macquarie University.
*BTEC (Business and Technology Education Council), Avrupa Yeterlilik çerçevesi ile uyumlu ve uluslararası geçerliliği bulunan mesleki yeterlilik sistemidir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.