banner

YÖK, üniversitenin kararını reddetti




Giresun Üniversitesi’nin 2012-2013 eğitim öğretim yılında, Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni tercih edecek öğrencilerin Sivas'taki Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesi yerine Giresun Üniversitesi'nin Giresun'daki binalarında eğitim görmeleri talebi YÖK tarafından reddedildi.

yök logoGiresun Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada “Bilindiği gibi, Üniversitemiz Tıp Fakültesi öğrencileri, 2008-2009 öğretim yılından bu yana öğrenimlerini Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde sürdürmektedirler. Üniversitemiz, 2012-2013 öğretim yılında Üniversitemiz Tıp Fakültesi’ne kayıt yaptıran öğrencilerin öğrenimlerini Giresun’da sürdürmeleri için Yükseköğretim Kurulu nezdinde girişimlerde bulunmuştur.

Bu bağlamda, bir önceki dönemde 8 Mart 2012 tarihinde Yüksek Öğretim Kurulu’na gönderilen yazıda Üniversitemizin bu talebi iletilmiştir. Yükseköğretim Kurulu tarafından, üniversitemizin hazırlıklarını yerinde görmek üzere görevlendirilen ve bu amaçla 09 Mayıs 201 tarihinde Üniversitemizi ziyaret eden başka bir üniversitenin Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden oluşan heyete, yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi verilmiş, bu çalışmalar sonucunda söz konusu heyetin olumlu izlenimler edindiği Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar’a ifade edilmiştir.

Tüm bu çalışmalardan sonra Yükseköğretim Genel Kurulu, kendi takdir hakkını kullanarak üniversitemiz Tıp Fakültesi’ne 2012-2013 öğretim yılında kayıt yaptıran öğrencilerin de öğrenimlerini Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde sürdürmeleri yönünde karar vermiştir. Ancak bu karar sonrasında Tıp Fakültesi öğrencilerinin üniversitemiz bünyesinde öğrenim görmelerini sağlamak yönündeki faaliyetlerimiz devam etmektedir” denildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.