banner

İstanbul Aydın Üniversitesi’nden engelsiz yaşama destek




İstanbul Aydın Üniversitesi,  engelsiz yaşam araştırma ve uygulama koordinatörlüğü projesi kapsamında, engellilerin istihdamına katkı sağlayacak eğitimlerine devam ediyor.

“Engelsiz Yaşam Araştırma ve Uygulama Koordinatörlüğü” projesi, İstanbul’da yaşayan engellilerin, kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını sürdürebilmelerini ve toplumla bütünleşmelerini sağlamak üzere, İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından, İŞKUR İl Müdürlüğü koordinasyonunda, İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile gerçekleştirilmektedir.

2012 yılının Ocak ayından bu yana sürdürülmekte olan ve 12 ay devam edecek olan proje ile İstanbul Aydın Üniversitesi bünyesinde, alanında örnek bir “Engelsiz Yaşam Araştırma ve Uygulama Koordinatörlüğü kurulmuştur. Merkezin amacı; özürlü bireylerin “bağımsız yaşama” koşullarına erişme ve kent yaşamına katılabilmeleri için mimari, sosyal, eğitim-öğretim, politika geliştirme gibi alanlarda araştırma, proje geliştirme, toplum farkındalığını artırma, özürlü bireylerin aktif olarak iş yaşamına katılmaları ve istihdam olanaklarının artmasına katkı sağlama ve bu alanda gerçekleştirilecek her türlü faaliyette bulunmaktır. Bu proje kapsamında İstanbul bölgesinde yaşamlarını sürdüren özürlülerin istihdamı, mesleki eğitimi, sosyal rehabilitasyonu alanında araştırma faaliyetlerinin yürütülmesi,  politikaların geliştirilmesi ve kariyer destek hizmetlerinin verilmesi amaçlanmaktadır.

Proje Faaliyetleri:

•          Araştırma Faaliyetleri

•          Mesleki Eğitim Kursları

•          Girişimcilik Eğitimi ve Koçluk Hizmeti

•          E-Ticaret Portalı

•          İşe Yerleştirme Hizmeti

Proje kapsamında ilk dönem eğitimleri başlamıştır. Sertifikalarını alacak olan öğrencilere istihdam konusunda destek verilmesinin yanı sıra, CV hazırlama, mülakata hazırlanma gibi eğitimler verilerek, bu konuda cesaretlendirileceklerdir. Üniversite bünyesinde eğitim görmenin avantajlarından yararlanan engelliler, üniversitenin her türlü imkânlarından faydalanmakta, sosyal aktivitelere katılarak moral bulmaktadır. Ayrıca proje kapsamında sağlanan servis desteği ile de üniversiteye ulaşımları rahatlatılmaktadır. Ağustos ayında ikinci dönem eğitimleri ile proje devam edecektir.

Eğitimlere Kimler Katılabilir?

İstanbul bölgesinde yaşayan, doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle bedensel veya işitsel yeteneklerini kısmen ya da tamamen kaybetmiş ve mesleki gelişimlerini sağlayıp istihdam edilmek ya da kendi işlerini kurmak isteyen, İŞKUR İstanbul İl Müdürlüğü havuzuna kayıtlı, meslek sahibi olmayan fiziksel ve işitsel engelliler.

Dersler:

İngilizce

Bilgisayar İşletmenlik Programı

Web Tasarımı Eğitimi

Grafik Tasarımı Eğitimi

Çağrı Merkezi Uzmanı Yetiştirme Eğitimi

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Eğitimi

Bilgisayarlı Muhasebe Eğitimi

Girişimcilik Eğitimi

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.