banner

YÖK'ten Kürtçe Öğretmenliği'ne onay




YÖK, Artuklu Üniversitesi'nin Kürtçe Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı'ndan çekilme talebini reddetti.

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK), Mardin Artuklu Üniversitesi'nin (MAÜ), Kürtçe Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı'ndan çekilme talebini reddettiği bildirildi.

MAÜ'den yapılan açıklamada, eğitim öğretime, birinci öğretime alınan 250 öğrenciyle devam edileceği, ikinci öğretim programının ise iptal edildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca 234 kişilik pedagojik formasyon taleplerinin de henüz olumlu veya olumsuz bir şekilde sonuçlandırılmadığı belirtilerek şöyle denildi:

''13-14 Ekim 2012 tarihinden itibaren hafta sonu birinci öğretim adayları ile eğitim öğretime başlanacak. Gelmeyen adaylardan boşalacak kontenjan sayısı en yüksek puandan başlanarak ikinci öğretim adaylarıyla doldurulacak. Henüz sonuçlandırılmayan pedagojik formasyon talebimizin onaylanması durumunda bundan formasyonu olmayan bütün adaylarımız yararlandırılacak. Özellikle mağdur öğrencilerimizi dikkate alarak, şubat döneminde yeni kontenjan ilanı planlıyoruz. İkinci öğretim adaylarımızın kayıt sırasında yatırmış oldukları 2 bin lira harç tutarı kendilerine iade edilecektir.''(ntv)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.