banner

STK’lardan YÖK yasa taslağına öneri




Yeni YÖK taslağına şimdiye kadar 10 sivil toplum kuruluşu, yabancı dil şartının kaldırılmasından vakıf üniversitelerinin durumu kadar pek çok konuda öneri sundu.

stk_yok.jpgUluslararası Üniversiteler Konseyi, üniversite rektörlerinden oluşturulacak rektörler kurulunun sayısının çokluğu nedeniyle verimli olamayacağı, bu rektörler arasından seçilecek 7 kişilik bir temsilciler kurulu ile yapılacak toplantıların daha verimli olacağına dikkati çekti.

Taslakla ilgili görüş bildiren Batı Karadeniz Akademisyenler Derneği de YÖK'ün sadece yükseköğretimle ilgili genel politika belirleme, kaynak tahsisi, veri tabanları yönetimi, denetim ve koordinasyon gibi sorumlulukları olması ve bunun dışındaki tüm alanın üniversitelere bırakılması gerektiğini vurguladı.

Dernek önerisinde, rektörün en fazla iki dönem görev yapabilmesi, dekanlar ve diğer müdürlerin bakanlar gibi olması, senatonun da yasama organı fonksiyonunu ifa etmesi gerektiği belirtildi.

TOBB Meclisi, vakıf üniversitelerine ilişkin düzenlemelere vurgu yaparken, Uluslararası Üniversiteler Konseyi, rektörler kurulu yerine temsilciler kurulu yapısı önerdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.