banner

TOBB’dan YÖK’e vakıf üniversitelerine özerklik teklifi




TOBB Türkiye Yükseköğretim Meclisi, yeni Yükseköğretim Kurulu Yasa Taslağı'yla ilgili, yeni YÖK yasasıyla vakıf üniversitelerine akademik ve idari yapılarını belirleme hakkının verilmesi gerektiğini belirtti

TOBB’dan YÖK’e vakıf üniversitelerine özerklik teklifiYüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Gökhan Çetinsaya, uzun bir sürecin önemli bir aşamasında olduklarını kaydederek, ''Eylül ayından itibaren önce Üniversiteler Arası Kurul olmak üzere bütün paydaşlarla olgunlaştırdıkları fikirleri yeni yasa süreci ile ilgili teklifleri tartışmaya açtıklarını belirtti

Çetinsaya, toplantıda üniversite sanayi işbirliği, topluma hizmet, yenilikçilik, Ar-Ge, girişimcilik gibi konularda yasada ne var ne yok diye fikir alış verişlerinde bulanacaklarını söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise 'Yeni yasayla vakıf üniversitelerine akademik ve idari yapılarını belirleme hakkı verilmelidir'' dedi.

''YÖK üyelerinin özgürlükçü bakış açısının Kanun taslağına tam olarak yansıtılamadığı kanaatindeyim'' ifadelerini kullanan Hisarcıklıoğlu, ''YÖK tek tipçiliği bırakıp üniversitelerimizi çeşitlendirmelidir'' şeklinde konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.