banner

HÜ’de isteğe bağlı hazırlık eğitimi dönemi başlıyor




Hacettepe Üniversitesi'nde, 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren tüm bölümlerde, öğrencilerin isteğine bağlı yabancı dil hazırlık eğitimi verilecek.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, hazırlık programı olmayan bazı fakültelerdeki bölüm başkanlarının, dört yıla yayılmış şekilde uygulanan İngilizce programlarından istenilen verimi alamadıklarını belirtmesi üzerine konuyu senatoya taşıdıklarını söyledi.

Senatonun, oy birliğiyle hazırlık sınıfının zorunlu olmadığı tüm bölümler için isteğe bağlı hazırlık sınıfı açma kararı aldığını bildiren Tuncer, dört yıla yayılmış zorunlu İngilizce programı yerine, bir yıllık hazırlık programının öğrenciler için son derece yararlı olacağını ifade etti.

Tuncer, hazırlık programlarında daha kaliteli eğitim verebilmesi için Yabancı Diller Yüksekokulu'nda, özellikle akademik personel ve altyapısında iyileştirmeler yaptıklarını anlattı.

Rektör Tuncer, ''Üniversite bünyesinde yabancı diller, özellikle de İngilizce hazırlık programlarında revizyona gittik. Yapılan çalışmalarla üniversitenin Yabancı Diller Yüksekokulu'nda yeni derslikler açtık, okul bünyesinde 40'tan fazla yabancı dil okutmanı istihdam ettik. Yüksekokulumuz tüm birimlere isteğe bağlı hazırlık sınıfı uygulayacak seviyeye ulaştı'' diye konuştu.

Üniversiteye avantaj sağlayacak

Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yunus Koç da senato kararın yabancı dil hazırlık programı isteyen tüm bölümlerde çok olumlu karşılandığını vurguladı.

Konunun bundan on yıl önce de tartışıldığını ancak üniversitenin ara ve üst yönetimlerinin mekan ve personel yetersizliği gibi gerekçelerle konuya sıcak bakmadığını kaydeden Koç, alınan kararın özellikle üniversite giriş sınavı sonrası tercih işlemleri yapılırken üniversiteye, edebiyat, fen ve güzel sanatlara bağlı bölümlere, önemli avantajlar sağlayacağını söyledi.

Eğitim dilinin birçok bölümde Türkçe olduğu ve olması gerektiğini ifade eden Koç, ''Ama öğrencilerimize iyi bir yabancı dil eğitimi vermek de üniversitemizin görevidir. Öğrenciler Hacettepe'yi tercih ederken bu durumu da dikkate alacaklar. İlk yıl isteğe bağlı hazırlık okuyan öğrenci, iyi bir yabancı dil eğitiminden geçtikten sonra bölümlere geldiğinde ERASMUS programıyla yurt dışına gitmede daha avantajlı olacak. Diğer AB projelerinde de yaşadıkları dil sıkıntıları artık yaşamayacaklar'' dedi.

  

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.