banner

Bulgaristan’daki üniversitelere denklik tanındı




12 Mart’ta başlayan yurtdışındaki üniversitelerin Diş Hekimliği ile Tıp Doktorluğu alanlarından mezun olanlar için yapılacak Seviye Tespit Sınavı (STS) başvurularına Bulgaristan’daki üniversitelerden mezun olanlar da başvuru yapabilecek.

Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olup, Diş Hekimliği, Tıp Doktorluğu alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği için Seviye Tespit Sınavı (STS) başvuruları 12 Mart 2013 tarihinde başladı. YÖK'ün aldığı karara göre Bulgaristan'daki üniversitelerden mezun olanlar da denklik kapsamına alındı. Başvurular 20 Mart’a kadar devam edecek. 

YÖK Genel Kurulu’nda 19 Mart 2013 tarihinde alınan kararla Bulgaristan’daki üniversitelerden mezun olanlar da denklik sınavına girebilecek.  Daha önce alınan kararda Bulgaristan’daki üniversitelerden mezun olanların denklik işlemleri askıya alınmış ve binlerce öğrenci mağdur edilmişti, YÖK’ün bugün aldığı karar uyarınca Bulgaristan’daki üniversite mezunları Seviye Tespit Sınavı’na başvuru yapabilecek. Başvurular 20 Mart'ta sona erecek.

İşte ÖSYM’den yapılan açıklama;

Bulgaristan’dan alınan diplomaların denklik işlemlerinin 19.12.2012 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul kararı ile 3 ay süreyle askıda olması nedeniyle, haklarında sınav kararı çıkmış olsa dahi Bulgaristan mezunları Seviye Tespit Sınavı’na başvuramazlar.” hükmü, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının Bulgaristan yetkili makamlarıyla yapmış olduğu müzakereler ve Başkanlığın TC Dışişleri Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler sonucu yeniden değerlendirilmiş ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca “19 Mart 2013 tarihi itibari ile denklik işlemlerine kalındığı yerden devam edileceğine” karar verilmiştir.

Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından alınmış ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarının denklik işlemlerinde uyulacak usul ve esasları belirleyen “Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği” ile Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 01.03.2013 tarihli kararı uyarınca Diş Hekimliği alanı ile Tıp Doktorluğu alanında yapılacak Seviye Tespit Sınavlarına (STS)başvurular, 12 Mart 2013 tarihinde başlamıştır. Başvurular, 20 Mart 2013 tarihinde sona erecektir.

  

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.