banner

TÜRGEV öğrenci yurt hedefini büyüttü




TÜRGEV, 18 büyükşehirde verdiği kız öğrenci yurdu hizmetini, gelecek yıl tüm büyükşehirlere yaymayı hedefliyor.

arzu akalınTürkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), 18 büyükşehirde verdiği kız öğrenci yurdu hizmetini, gelecek yıl tüm büyükşehirlere yayma hedefinde.

Yükseköğretim yurtları kurarak yola çıkan ve daha sonra hizmet alanını ortaöğretim yurtları, anaokulları ve ilköğretim kolejleri açarak genişleten TÜRGEV, ülke genelinde özellikle talep hissedilen bölgelerde kız öğrenci yurdu sayısını her geçen yıl artırıyor.

Bu kapsamda, Diyarbakır'da bu yıl yapımı tamamlanan 250 öğrenci kapasiteli yüksek öğrenim kız öğrenci yurdunda 2015-2016 öğretim yılı için kayıt kabulüne başlandı.

Yurt binasında incelemelerde bulunan TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın, TÜRGEV'in yurt konusunda belirlediği hedeflerde büyüme sağladığını, bu sene 18 büyükşehirde hizmet vereceklerini, gelecek yıl ise büyükşehirlerin tamamında yer alma çabasında olduklarını söyledi.

TÜRGEV yurtlarının, bilinegelen yurtlardan çok farklı özelliklere sahip olduğuna işaret eden Akalın, TÜRGEV yurtları ile kız öğrencileri özgüveni yüksek şekilde hayata hazırlamak ve eğitimlerine katkı sunmak için özel gayret gösterdiklerini belirtti.

TÜRGEV kızlarımızı hayata hazırlamış oluyor

"TÜRGEV yurtlarında kalan kızlarımız için sadece karınlarını doyurabilecekleri, barınabilecekleri mekanlar oluşturmuyoruz. İstiyoruz ki kızlarımız çok çeşitli atölyelerimizde ilgi alanlarına göre aynı zamanda ders saatlerinin dışında kendilerini geliştirebilsinler. Mesela resme yatkın olan kızımız resim atölyesinde karakalem veya bir ebru çalışması yapabiliyor" diyen Akalın, sanata yatkınlığı olanların veya hobi edinmek isteyen genç kızların bu imkanı yurtlarda bulabildiğini ifade etti.

Akalın, "Yani bir başka ifadeyle de TÜRGEV ikinci akademi mantığıyla kızlarımızı hayata hazırlamış oluyor" dedi.

TÜRGEV'in geçen yıl ki hedeflerinde yüzde 100, bu yıl ki hedeflerinde ise yüzde 130 büyüme sağladığına dikkati çeken Akalın, ülke genelinde hizmet verdikleri tüm yurtların aynı konfor ve standartta olduğunu vurguladı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.