banner

Gençler doğru planlamayla kariyerlerine yön verebilirler




KYK Mardin İl Müdürlüğü, “Gençlerin gelecek kaygısı” konulu seminer düzenledi. Artuklu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Celal Gültekin, “Gençlerimizin doğru bir kariyer planıyla geleceklerine istedikleri şekilde yön vereceklerine ve kariyer basamaklarını daha hızlı çıkacaklarına inanıyorum” dedi.

mardin seminerKredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Mardin İl Müdürlüğü'nce "Gençlerin gelecek kaygısı" konulu seminer düzenledi.

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Öğretim Görevlisi Mehmet Celal Gültekin, KYK Kasımiye Erkek Öğrenci Yurdu'nda gerçekleşen seminerde, kariyer edinmesi konusunda öğrencilere önemli bilgi verdi.

Kariyer planlaması ve istişarenin önemine işaret eden Gültekin, "Gençlerimizin doğru bir kariyer planıyla geleceklerine istedikleri şekilde yön vereceklerine ve kariyer basamaklarını daha hızlı çıkacaklarına inanıyorum" dedi.

Gültekin, geleceğe yönelik hedeflerin belirlenmesi ve iyi analiz edilmesi gerektiğini belirterek, gençlerin gelecek konusunda kaygı duymamalarını ve kedilerine güvenmelerini istedi.

Gültekin, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:

"Doğru bir kariyer planı oluştururken öncelikle kendinizi tanıyın. Yani kişilik özellikleriniz, değerleriniz, yetenek ve becerileriniz; güçlü ve zayıf yanlarınızla birlikte kendinizi tanıyınız. Kariyer planlarınızı oluştururken değerleriniz, yetenekleriniz, geçmişte yaşadığınız deneyimleri değerlendirmelisiniz. Kişilik özelliklerinizin yanı sıra beklentileriniz, hayal ettiğiniz çalışma ortamı ve çalışma koşulları gibi faktörleri de belirlemelisiniz."

KYK Mardin İl Müdürü Hüseyin Can da öğrencilerin zihinsel, bedensel ve sosyal yönden gelişimlerine katkı sunmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi. KYK'nın üniversite öğrencilerinin barınması için kurulduğunu anımsatan Can, öğrencilerin ihtiyaçlarına göre kurum olarak etkinliklere devam edeceklerini belirtti.

Seminere, Yurt Müdürü Sedat Duman ve öğrenciler katıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.