banner

Eğitim kalitesinin artırılması için çalışılmalı




ÖZKUR-BİR üyelerinin bir araya geldiği bilgilendirme toplantısı düzenlendi. ÖZKUR-BİR Yönetim Kurulu Başkanı Hami Koç, Türkiye’de eğitim kalitesinin arttırılması için çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı.

ozkurbir toplantiÜlkemizin eğitim alanında önemli fikirler üreterek hayata geçirilmesinde katkılarda bulunan Özel Öğretim Kurumları Birliği Derneği (ÖZKUR-BİR)’nin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya Özel Öğretim Kurumları Temsilcileri, Genel Müdürler ve Genel Müdür Yardımcıları, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, ÖZKUR-BİR Yönetim Kurulu Başkanı Hami Koç, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinatörü Ali Yeşilyurt, yazar Hayati İnanç ve derneğe üye okulların temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan ÖZKUR-BİR Yönetim Kurulu Başkanı Hami Koç, ÖZKUR-BİR’in 2014 -2015 yılında yapmış olduğu çalışmalar hakkında dernek üyelerine bilgiler verdi. ÖZKUR-BİR’in kuruluşunda emeği geçen herkese teşekkür eden Koç, “18  yıl önce bu platformun kurulması için ilk adımları atan ve daha sonra ÖZKUR-BİR’in kuruluşuna vesile olan herkese teşekkür ediyorum. ÖZKUR-BİR şu anda dernek olarak, çok önemli projeler üreterek eğitim sektörüne katkıda bulunan seçkin sivil toplum kuruluşlarından biridir” dedi.

ÖZKUR-BİR’in organizatörlüğünde düzenlenen Altınçağ Konferansı’nın beşincisinin 2016 yılının ilkbahar aylarında düzenleneceği müjdesini veren Koç,  katılımın haftalar önce dolduğunu hatırlatarak erken kayıt yaptırılmasını tavsiye etti.

Dernek olarak eğitim şuralarına birçok fikir, düşünce ve çalışma ile katıldıklarını ifade eden Koç, “Özellikle 18. ve 19. Eğitim Şurası’nda çok değerli çalışmalar sunduk.  Çoğu hayata geçirilen proje ve çalışmalar için emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

Özel okullarda çalışan öğretmenlerin de durumuna değinen Koç, ÖZKUR-BİR’in sadece özel okullara yönelik bir dernek olmadığını aynı zamanda öğretmenlerin de derneği olduğunu vurguladı. “Özel okullarda çalışan öğretmenlerimizin özlük haklarının pozitif ayrıcalıkla resmi okullarda çalışan öğretmenlerle aynı olması için çalışmalarımız sürüyor. Örneğin resmi okulda çalışan öğretmenlere verilen yeşil pasaport hakkı özel okullarda çalışan öğretmenlere de verilmeli” diyen Koç, ilgili bakanlıklarımıza bu konu ve diğer konular hakkında birçok fikir ve çalışma sunduklarını belirtti.

Türkiye’de eğitim kalitesinin arttırılması için çalışmalar yapılması gerektiğini vurgulayan Koç, “Her türlü fikir ve teklif, uygulanabilir çözümleri ve projeleriyle beraber gerekçeli olarak komisyonlara sunulmalı. Bu sayede birçok değerli fikrin hayata geçirilerek eğitim sistemimize katkıda bulunacağına inanıyorum”diye konuştu.

Konuşmasının son bölümünde özel okulların sıkıntılarıyla ilgili paylaşımlarda bulunan Koç, gelecek dönemle ilgili olarak dernek üyelerine bazı tavsiyelerde de bulundu.

Kendimizi tanımadan gelişmemiz mümkün değildir

Koç’un konuşmasından sonra kısa bir konuşma yapan Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci özel eğitim kurumlarının temsilcileri ile birlikte olmaktan mutlu olduğunu söyledi. Kişisel gelişime vurgu yapan Yelkenci, “Kendimizi tanırsak kişisel olarak gelişebiliriz. Kendimizi tanımadan gelişmemiz mümkün değildir” ifadesini kullandı.

Seminerin son kısmında konuşan Hayati İnanç’da şiirimizde kişisel gelişim konulu sunumuyla divan edebiyatından birbirinden güzel beyitler, yaşanmış hikayeler ve örnekler anlatarak katılımcıların gönüllerine hitap etti. 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.