banner

Simurg programıyla çocuklar kendilerini keşfedecek




Eyüp'te 'Simurg' efsanesinden yola çıkılarak hayata geçirilen 'Simurg Yaygın Eğitim Programı Projesi' kapsamında çocukların ve gençlerin kendilerini keşfetmesi başarıya ulaşması hedefleniyor.

simurg cocuklarEyüp'te, "Simurg" efsanesinden yola çıkılarak hayata geçirilen "Simurg Yaygın Eğitim Programı Projesi" kapsamında öne çıkan, aralarında üstü zekalıların da bulunduğu öğrencilere özel eğitim verilecek.

Efsaneye göre, kuşlar, bilgi ağacının dallarında yaşayan ve her şeyi bildiğine inanılan hükümdarları Simurg'un işler ters gittiğinde kendilerini kurtaracağını düşünürmüş. Simurg ortada görünmedikçe kuşkulanıp umudu kesen kuşlar, bulunan bir tüy üzerine Simurg'un huzuruna gidip yardım istemeye karar vermişler. Simurg'un bulunduğuna inanılan Kafdağı'na uçan kuş sürüsünden sadece 30'u dağa varabilmiş. Sonunda sırrı çözmüşler: "'Si' otuz demektir, 'murg' ise kuş. Simurg'un yuvasını bulunca öğrenmişler ki, Simurg 'otuz kuş' demekmiş. Onların hepsi Simurg'muş. 30 kuş, anlar ki, aradıkları sultan kendileridir ve gerçek yolculuk, kendine yapılan yolculuktur."

Bu efsaneden yola çıkılarak hayata geçirilen projeyle, çocukların ve gençlerin kendilerini keşfetmesi, başarıya ulaşması hedefleniyor.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, projenin hazırlıklarını yaklaşık 100 kişiden oluşan uzman ve akademisyen grubuyla 10 aylık çalışma sonucunda tamamladıklarını ve yaklaşık 5 bin kişiye eğitim verildiğini söyledi.

Simurg'un getirdiği sistemde, öğrencinin bir yolculuğa çıkarak kendini ve yeteneğini keşfedeceğine işaret eden Aydın, program kapsamında Değerler Egitimi Ev Okulları, Bilgi Evleri, Gençlik Merkezleri, Genç Akademisi, Çalısan Genç Akademisi, Yedinci Vadi Akademisi ve Kılavuz Akademi bulunduğu bilgisini verdi.

Bunun, özgün bir proje olduğunu vurgulayan Aydın, 14 Bilgi Evi ve Gençlik Merkezi bulunduğunu, bu eğitimlerden çocuklarla yetişkinlerin ücretsiz yararlandığını aktardı.

Aydın, programların temel özelliğinin, çocuk ve gençlerin yeteneklerinin tespit edilerek, onların özelliğine göre yönlendirilmeleri ve önlerinin açılması olduğunu belirtti.

Üstün zekalı çocuklara 7. Vadi Akademisi'nde eğitim verileceğini anımsatan Aydın, bu çerçevede 20 öğrencinin belirlendiğini sözlerine ekledi.

Öğrenciler, "Simurg" sisteminden memnun

Bilgi Evleri'ne katılan 4. sınıf öğrencisi Berfin Işık Karakaya, tiyatro, yabancı dil ve ebru eğitimi aldığını ifade ederek, "Burada birçok şey öğreniyorum, çok iyi dersler görüyorum. Derslerdeki başarımı da artırıyor. Dil atölyesine katıldığım için İngilizce konuşabiliyorum" dedi.

Anne Arzu Karakaya da, eğitimlerden memnun olduklarını belirterek, "Kendisi Bilgi Evi'ne gelmeyi çok istedi. Atölye derslerini görüyor. Derslerinde başarı da sağladı. Şu an derslerini daha iyi kavrıyor. Kızımın aktifleştiğini ve sosyalleştiğini görüyorum. Okul dışında olduğu için derslerinde aksama da olmuyor. Yabancı dil eğitimi de alıyor" diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.