banner

Ümit Kalko / Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı




umit_kalkoÜmit Kalko / Mektebim Koleji Kurucusu

1983 Ankara doğumlu olan Ümit Kalko, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur. Lisans eğitiminin ardından Ankara Üniversitesi Banka ve Ticaret Hukuku Araştırıma Enstitüsü ve Bilkent Üniversitesi Uygulamalı Uluslararası Ticaret ve Girişimcilik bölümünde eğitim alan Kalko, Yüksek Lisansını Kadir Has Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde “Avrupa Birliği Sürecinin Yerel Yönetimlere Yansımaları” konusunda tamamladı. Ümit Kalko, doktora çalışmalarına İstanbul Aydın Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Bölümünde “Yönetim ve Organizasyon” alanında devam etmektedir.

2006 yılında açıköğretim, serbest muhasebecilik, KPSS gibi kurslarla Ümit Eğitim Kurumları olarak girdiği eğitim sektöründeki faaliyetlerini, adını Atatürk’ün verdiği Millet Mekteplerinden alan Mektebim Okulları ile sürdürmektedir.

2011-2012 eğitim öğretim yılında Büyükçekmece’de açtığı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve Anaokulu ile Mektebim Okulları olarak eğitim sektöründeki çalışmalarına devam eden Ümit Kalko, bugün tüm yatırımı kendisine ait olan 20 Kampüs ve 41 okulda anaokulu, ilkokul, ortaokul, Sağlık, Güzel Sanatlar, Anadolu ve Fen Liseleriyle eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ümit Kalko, İstanbul’da Silivri, Büyükçekmece, Bahçeşehir, Fatih, Bahçelievler, Beylikdüzü, Beykent, Bakırköy gibi lokasyonlarda kampüsleri bulunan Mektebim Koleji ile ilk olarak Çorlu, Tekirdağ ve Edremit kampüslerini açarak ulusal büyüme yolunda ilk adımını attı.

Teknolojinin tüm imkânlarını kullanarak çağdaş ve modern bir eğitim öğretim alt yapısına sahip olan Mektebim Koleji, 2015-2016 eğitim öğretim yılında yine tüm yatırımları Ümit Kalko tarafından gerçekleştirilen Yalova, Adana, İzmir Çiğli, Ankara Etimesgut ve Batıkent, İstanbul Ümraniye ve Bahçeşehir’de açacağı 8 yeni kampüsüyle Türkiye genelinde ulusal bir marka olmaya hazırlanıyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.