banner

BBC çocuklara Çince öğretecek




Çin'in yakın gelecekte dünyanın süper gücü olacağını kabul edenler arasına İngiliz televizyonu BBC de katıldı. BBC, İngiliz çocuklara Çin'de en çok konuşulan lehçe Mandarin'i öğretmek için bir çizgi kahraman yarattı.
cinceDün yayınlanmaya başlayan çizgi filmle 4-6 yaş arasındaki çocuklara, Wei adlı karakter Çin'in Mandarin lehçesini öğretmeye başlayacak. Henüz dillerini yeni yeni konuşmaya başlayan İngiliz çocuklar, Wei ile birlikte Mandarin dilinde "Ni hao" (Merhaba), "Ni hao ma?" (Nasılsın?) gibi sözcükleri tekrarlamaya başlayacak. Çocukların ilgisini çekmek için yaratılan Wei karakterinin başında bir motosiklet kasketi ve ayağında dört adet tekerlek bulunuyor. BBC'nin bebeklere yönelik kanalı CBeebies'ta yayınlanacak çizgi karakterle, çocukların daha bebek yaşta başka kültürlerle tanışmaları amaçlanıyor.
Uluslararası yatırım şirketi Goldman Sachs, Çin'in 2027 yılında ABD'yi tahtından indirerek dünyanın en büyük ekonomisi olacağını şimdiden ilan etti. İngiltere'de Çin'in Mandarin lehçesini öğretmek için çaba harcayan sadece BBC televizyonu değil. İngiltere'de birçok kolej de, Almanca, Fransızca ve İspanyolca'nın yanı sıra Mandarin öğretmek için kolları sıvadı.

Leeds Üniversitesi'nde Çin Dili ve Edebiyatı bölümünde öğretim üyesi olarak çalışan Dr. Frances Weightman, Mandarin lehçesini öğrenmenin çocuklar için çok zor olmadığını söyledi. Çin'i 2010 yılında ziyaret eden İngiltere Başbakanı David Cameron, Mandarin dilini öğretmek için ortaöğretim kurumlarına ilave bin öğretmen alacaklarını açıklamıştı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.