banner

Yurtdışında eğitim almaya giden öğrenci sayısı artıyor




Türkiye'den yurtdışında eğitim almaya giden öğrenci sayısı bir önceki seneye göre yüzde 57 oranında arttı. Öğrencilerin en çok tercih ettiği ülkelerin başında  İngiltere, Amerika, Malta, İspanya ve İtalya gibi ülkeler geliyor

Uzmanlar yabancı dili, konuşulduğu ülkede ve kültürde öğrenmenin en faydalı yöntem olduğunu belirtiyor. Örneğin; İngilizce için, bu dilin konuşulduğu ülkede yaşayarak artık o dile göre düşünüp hareket ediyor ve o kültürü yaşayan bir toplum içerisinde ve günlük hayatta yer alarak dili daha hızlı, akıcı ve en önemlisi o ülkede konuşulduğu şekilde öğrenebiliyorsunuz.

Yurtdışında eğitim almaya giden öğrenci oranı sürekli artıyor!

Türkiye ekonomisindeki hızlı büyüme yurtdışı eğitimine olan ilgiyi de arttırdı. Aileler çocuklarını yurtdışına gönderirken, artık eskisi kadar korkmuyor, teknolojinin gelişmesi ve iletişim imkânlarının artması ailelere güven verdi.

EduYork Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Direktörü Elif Beşli’nin verdiği bilgiye göre; Türkiye'den yurtdışında eğitim almaya giden öğrenci sayısı bir önceki seneye göre yüzde 57 arttı.

En çok hangi ülkeler tercih ediliyor?

Öğrenciler en çok İngiltere, Amerika, Malta, İspanya ve İtalya gibi ülkeleri tercih ediyor. Bu ülkeleri Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda takip ediyor.

En ekonomik ülkeler hangileri?

İngilizce dil eğitimi için İngiltere, Amerika, Kanada, Malta ve Avustralya başta geliyor. Her ülkede hem hesaplı, hem de pahalı okullar bulunmakta. Fiyatlar, tarihlere göre değişiyor. Yaz sezonunda kurs ve konaklama ücretleri artıyor. Kış sezonunda çok hesaplı kurslar bulmak mümkün. Yetişkinler kış dönemlerini daha fazla tercih edebilir. Yaz okulları için İngiltere, Amerika ve Kanada’da ekonomik paketler bulunabiliyor.

Yabancı dil bilmeyen öğrenciler 6 ayda ‘’ Intermediate ’' seviyeye geliyor!

EduYork Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Direktörü Elif Beşli “Yabancı dil seviyesi başlangıç düzeyinde olan bir kişi 6 ay gibi bir sürede ancak ‘Intermediate' (orta) seviyeye gelmektedir. Üzerine bir 6 aylık eğitim daha aldığı takdirde, o dili akıcı konuşabilecek düzeye gelir, yani ‘Advance' (ileri ) seviyeye ulaşmış olur.” diyor.

Yurtdışında dil eğitimi programlarını ve dil okulu seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

Dil eğitim programı ve dil okulu seçme kişinin karakterine, hobilerine, ilgi alanlarına, kariyer hedeflerine, bütçesine ve ülkelerin sunduğu şartlara göre değişiklik gösterebiliyor. 

EduYork Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Direktörü Elif Beşli, bu konuda şu açıklamalarda bulundu: “ İlk etapta kişiye uygun ülke, şehir ve program belirlenmelidir. Bu konularda karar verdikten sonra okul seçimi kolaylaşacaktır. Kaliteli ve akrediteli okullar seçildikten sonra bunların arasından da sınıflarda bulunan öğrenci sayısına bakılmalıdır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta öğrenci sayısı mutlaka 15'in altında olmalıdır. Bu sayı ne kadar az olursa eğitim verimliliği doğru orantılı olarak artacaktır. ‘’ Az öğrenci daha fazla ilgi ’’ Bu şekilde tercihler daraltıldıktan sonra sıra bütçenize gelmektedir. Bütçeniz doğrultusunda hareket ederek kendinize en uygun dil okulunu seçmiş olursunuz. Unutmamanız gerekir ki, dil okullarının eğitim kalitelerinin farklılıkları fiyatlarına da yansımıştır.’

Birçok kişinin yurtdışında dil eğitimi almak istediğini; fakat bunu nasıl gerçekleştireceklerini bilmedikleri için bu düşüncelerinden vazgeçtiklerini ifade eden Elif Beşli, ÜCRETSİZ akademik danışmanlık ve destek hizmetleri ile tüm dünyada eğitimi mümkün kıldıklarını ve bu süreci öğrenciler için çok daha kolay hale getirdiklerini ifade ediyor. EduYork Yurtdışı Eğitim Danışmanlık olarak, öğrencilerin Türkiye'deyken bütçe ve hedeflerine uygun bireysel analiz ve akademik danışmanlık ile uygun ülke, üniversite ve bölüm tespiti, üniversite başvuru ve kabul süreci yönetimi, vize başvuru süreci yönetimi, seyahat organizasyonu konusunda ücretsiz destek verildiğini, bununla birlikte yurtdışında da, havaalanında karşılama ve transfer, şehir ve okul oryantasyonu, okul kayıt işlemleri, geçici ve kalıcı konaklama temininde danışmanlık, ikamet izni ve diğer resmi başvurularda danışmanlık, acil durum desteği konularında da yardımcı olunduğunu belirtiyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.