banner

Komşu Türk gençlerini çağırıyor




AB ve IMF’nin ekonomi politikalarıyla krizden çıkmaya çalışan Yunanistan bu kez de kendisine yeni bir yöntem buldu. Üniversitelerini Türk gençlerine ve dünyaya açmaya hazırlanıyor.

Komşu Türk gençlerini çağırıyorTürkiye’nin genç nüfusu her geçen yıl giderek artan cazip bir Pazar olarak her ülkenin ilgisini çekiyor. 1 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek  Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na sayılı günler kala 150 ülkeden gelen üniversite temsilcileri de kendi yükseköğretim sistemlerini ve sundukları olanakları Türk gençlerine tanıtarak, onları yurtdışında eğitim görmeye ikna etmeye çalışıyor. Bu ülkeler arasında biri var ki ilk kez fuarlara katılıyor. Bu ülke Türkiye’nin komşusu Yunanistan. Ekonomik krizle boğuşan Yunanistan ilk kez bir devlet üniversitesiyle; Uluslararası Yunanistan Üniversitesi (İnternatioan Hellenic University-IHU) ile 24-25 Mart tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek 21. IEFT Uluslar arası Eğitim Fuarı’na katılacak. Yunanistan’da lisans eğitimi için Yunanca zorunlu  olduğu için daha çok yüksek lisans programları’nda eğitim görmek mümkün çünkü yüksek lisans programlarının dili İngilizce. Burs imkanları da mevcut.

(habertürk)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.