banner

Yurtdışında eğitim için 5 neden




Yurtdışında eğitim almayı düşünüyor ancak bunun zamana ve harcadığınız paraya değip değmeyeceği konusunda endişe mi duyuyorsunuz?

Yurtdışında eğitim için 5 nedenYurtdışında eğitim almayı düşünüyor ancak bunun zamana ve harcadığınız paraya değip değmeyeceği konusunda endişe mi duyuyorsunuz? Eğer daha önce yurtdışında eğitim görmüş herhangi birine sorarsanız, size söyleyeceği bunun hayatını tamamen değiştiren bir deneyim olduğu ve bugüne kadar yaptığı en iyi şeylerden biri olduğudur. Büyük ihtimalle, eğitim için bir süre yurtdışında yaşamanın size ne gibi kazançlar sağlayacağından emin değilsiniz. İşte size yurtdışında eğitim almak için 5 farklı neden:

1.Apple-tab-span" style="white-space:pre"> Yurtdışında eğitim, yabancı dil öğrenmek için en iyi yollardan biridir: Yurtdışında eğitim almak yabancı dil öğrenimi için en iyi ve etkili yollardan birisi olarak sayılabilir. Etrafınızda günlük yaşantılarında öğrenmek istediğiniz dili konuşan birçok insan bulunur. Bu şartlar altında dil öğrenimi daha kolay ve hızlı gelişebilir.

2. Yurtdışında eğitim almak farklı ülkelere seyahat etme olanağı sunar: Hafta sonları ve okul tatillerinde kaldığınız ülkeyi veya çevredeki yerleşim yerlerini keşfedebilirsiniz. Böylelikle yeni yerler görmüş, yeni insanlar, yeni kültürler tanımış ve vizyonunuzu genişletmiş olursunuz.

3. Yurtdışında bir üniversiteden mezun olmak, iş ararken sizi bir adım öne geçirir: Birçok şirket, işe alımlarında yurtdışında eğitim almış kişileri tercih etmektedir. Bunun en önemli sebebi; tabii ki yabancı dil konusundaki yetkinliğinizdir. Fakat bunun yanı sıra yurtdışında edindiğiniz yaşam deneyimleri de şirketler için önem taşır. Yurtdışında yaşadığınız sürece geliştireceğiniz; yeni ortamlara, yeni insanlara kolay adapte olma özelliğiniz, problem çözmeye yönelik sonuç odaklı bakış açınız, bağımsız ve açık görüşlü tavrınız sizi diğer adayların önüne geçirecek özellikler olacaktır.

4. Yurtdışı eğitim deneyimi sizi olgunlaştırır ve özgüveninizi arttırır: Yurtdışında yaşamanın size kazandıracağı önemli avantajlardan biri de ailenizden, arkadaşlarınızdan uzakta, kendi başınıza bir yaşam kurma ve bu yaşamı sürdürme deneyimidir. Zorlukları olmayacak mı, tabii ki olacaktır; fakat size kazandıracağı artıların daha fazla olacağı kesin. Günler geçtikçe olgunlaştığınızı, yapabildiklerinizi gördükçe kendinizi daha özgüvenli hissettiğinizi göreceksiniz.

5. Yurtdışında eğitim almak bakış açınızı geliştirir: Yurtdışında eğitim süresi içerisinde karşılaşacağınız farklı kültürler, farklı yaşam tarzları, gelenekler, yeni insanlar, değişik fikirler bir süre sonra size farklı bir bakış açısı kazandıracaktır. Sorunların tek bir çözümü olmadığını, farklı gibi görünen pek çok şeyin aslında eşit olduğunu anlayacak, dünyaya daha açık gözler ve daha açık bir düşünce yapısı ile bakmaya ve hayatı bu şekilde değerlendirmeye başlayacaksınız.

Tüm bunların yanı sıra, yurtdışında yaşama deneyimi sırasında edineceğiniz ve yıllarca, hatta belki torunlarınıza bile, anlatabileceğiniz anılar biriktireceksiniz. Dünyanın farklı yerlerinden birçok insanla tanışacak ve güzel dostluklar kuracaksınız. Daha da önemlisi kendinizi keşfedecek, daha yakından tanıyacak ve hayata daha sağlam adımlarla devam ediyor olacaksınız.

(milliyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.