Türkiye'de neredeyse tüm evlerde cep telefonu bulunurken, hanelerde cep telefonu bulunma oranı yüzde 91,9.
Türkler, teknolojiyi sevdi. Türkiye'de neredeyse tüm evlerde cep telefonu bulunurken, hanelerde cep telefonu bulunma oranı yüzde 91,9.
AA muhabirinin Ekonomi Bakanlığı'nın ve Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerinden derlediği bilgilere göre, Türk insanı teknolojiye alıştı ve teknolojinin getirdiği, hayatı kolaylaştıran imkanlardan yararlanıyor.
Türk evlerinin yarıya yakınında internet bulunurken, internete erişim imkanı olan hane oranı yüzde 42,9. Girişimlerde ise bu oran yüzde 90,9'a yükseliyor. Evlerdeki bilgisayar sayısına bakıldığında, masaüstü bilgisayar bulunma oranının yüzde 34,3, taşınabilir bilgisayar bulunma oranının ise yüzde 22,6 olduğu görülüyor.
Türkiye'de bilgisayar kullanım oranına bakıldığında ise hemen hemen her iki kişiden 1'inin bilgisayar kullandığı görülürken, 2011 itibarıyla bilgisayar kullanım oranı yüzde 46,4 oldu. Bilgisayar kullanım oranında erkekler, kadınları geride bırakırken, kadınların bilgisayar kullanım oranı yüzde 36,9, erkeklerin bilgisayar kullanım oranı ise aynı dönemde yüzde 56,1 olarak gerçekleşti.
İnternet kullanımında da kadınların internet kullanım oranı yüzde 35,3, erkeklerin internet kullanım oranı ise yüzde 54,9 oldu. Kentte internet kullanım oranı yüzde 53,2, kırda internet kullanım oranı da yüzde 25,7 oldu.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.