İnternet arama motoru devi Google, bu yıl satın aldığı ABD'li cep telefonu üreticisi Motorola Mobility biriminden yaklaşık 4 bin kişiyi işten çıkaracağını bildirdi. Bu rakam, 20 bin kişinin çalıştığı Motorola biriminin yüzde 20'sine karşılık geliyor
Motorola Mobility'nin son 16 çeyreklik dönemin 14'ünde zarar ettiğini açıklayan Google, bu işten çıkarmalarla birimin kar edebilmesinin amaçlandığını bildirdi. Şirket, işten çıkarmaların üçte ikisinin ABD dışındaki ülkelerde gerçekleşeceğini duyurdu. Google mayıs ayında, Motorola Mobility'yi 12,5 milyar dolara satın alma sürecinin tamamlandığını açıklamıştı. Bu satın alma işlemiyle en büyük ölçekli alımını gerçekleştiren Google, Motorola'nın 17 binden fazla patentini de kullanma hakkını elde etmişti.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.