Logo

Dünyanın önde gelen matematikçileri bu konferansta buluşacak

Kategori: ETKİNLİKLER
Salı, 06 Ağustos 2013 12:27 tarihinde oluşturuldu



Dünyanın önde gelen matematikçileri, "Patrick Smith ve John Clark'ın 70. Doğum Yıl Dönümü Onuruna Uluslararası Cebir Konferansı" için Balıkesir'de buluşacak. 27 ülkeden 240 kişinin katılacağı konferansta, Türkiye'den genç matematikçiler de bildiri sunacak

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Hacettepe ve Balıkesir üniversitelerince düzenlenen konferans, 12-25 Ağustos'ta Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda gerçekleşecek.

Rusya'dan Yeni Zelanda'ya, İspanya'dan Tayland'a 27 ülkeden 240 kişinin katılacağı konferansta, Türkiye'den genç matematikçiler de cebir, sayılar teorisi ve uygulamaları konusunda 101 bildiriyle yer alacak.

Matematiğin Nobel'i kabul edilen Fields Medal sahibi Efim Zelmanov'un doktora hocası Leonid Bokut'un çalışmalarını sunacağı konferansta, matematik dünyasında "Efsane Leydi" unvanıyla anılan ve dünyanın yaşayan en yaşlı kadın matematikçisi Barbaba Osofsky de bulunacak. Cebir alanında otorite kabul edilen 13 bilim insanının konuşmacı olarak katılacağı konferans sonunda bildiriler yayımlanacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.