Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, “Etkili öğretmen nasıl olunur?” semineri düzenliyor. 21 Eylül-9 Kasım 2013 tarihleri arasında 6 hafta sürecek semineri için başvurular başladı.
Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, “Etkili öğretmen nasıl olunur?” semineri başvuruları başladı. 21 Eylül-9 Kasım 2013 tarihleri arasında 6 hafta sürecek seminer programında Hürriyet Yazarı Özgür Bolat yer alıyor.
Seminerin içeriği ve amaçları ve programla ilgili detaylı bilgi için Tıklayın
Öğretmenlerin sınıfta daha etkili olması için onlara birçok eğitim sunulmaktadır. Bazı eğitimlerde eğitim teorileri (yapısalcılık gibi), bazı eğitimlerde sadece yöntem ve teknik (grup çalışmaları gibi), bazı eğitimlerde de öğretim yaklaşımları (farklılaştırılmış eğitim gibi) öğretilmektedir. Ama hiçbir eğitim bütün bu teorileri, yaklaşımları ve yöntemleri bir bütün olarak bir sistem dahilinde sunmamaktadır. Örneğin, grup çalışma yöntemini öğrenen bir öğretmen bunu yapısalcı teoriye göre kullanamayabilir. Bir öğretmen için gerekli olan teorileri, yaklaşımları ve yöntemleri bir bütün olarak öğrenmek ve sınıfta anlama-odaklı bir ders için direkt uygulayabilmektedir. Aksi takdirde sınıfta gerçek öğrenme gerçekleşmektedir. Ezbere dayalı bir öğretme metodu ve test/ sınav dayalı bir ölçme yöntemi ile gerçek öğrenmeyi sağlamak neredeyse imkansızdır.
'Etkili Öğretmen Nasıl Olunur?' eğitim bütün teorileri, yaklaşımları ve yötemleri birleştirerek bir öğretim modeli olarak katılımcılara sunmaktır. Modelin amacı sınıfta gerçek öğrenmeyi sağlamaktır.
Devlet ve özel okul öğretmenleri, öğretmen adayları ve derse giren okul yöneticileri.
Katılımcılar:
Konu-odaklı müfredatı, kavram-bazlı ve beceri-bazlı müfredata dönüştürmeyi ve bu şekilde ve materyal hazırlamayı öğrenecek.
Bilme, anlama ve öğrenme arasındaki farkı anlayacak.
Bilme-odaklı ders hedeflerinden ziyade, anlama-odaklı ders hedefi oluşturmayı öğrenecek.
Anlama hedeflerine göre temel sorular oluşturmayı öğrenecek.
Anlamayı sağlayacak soruları sormayı öğrenecek.
Anlama hedeflerine göre anlama-odaklı etkinlikler düzenlemeyi öğrenecek.
Anlama-odaklı etkinlikleri grup çalışması ve farklılaştırılmış yönteme göre düzenlemeyi öğrenecek.
Anlama-odaklı etkinliklere eleştirel düşünme becerilerini entegre etmeyi öğrenecek.
Anlama-odaklı etkinlikleri ve öğrenmeyi ölçmeyi ve değerlendirmeyi öğrenecek.
Ölçme ve değerlendirmeyi en iyi şekilde gerçekleştirmek için rubrik hazırlamayı öğrenecek.
Öğrenciye etkili geribildirim vermeyi öğrenecek.
Akran değerlendirmesi ve öz-değerlendirme etkinliklerini öğrenecek.
Ödül, rekabet, not ve övgü gibi öğrenci motivasyonunu olumlu etkilediği zannedilen uygulamaların zararlarını öğrenecek.
Öğrenciyi gerçek anlamda motive etmeyi öğrenecektir.
Eğitimin 6 haftaya yayılmasının amacı her hafta öğretmenler o hafta eğitimde işlenen konuları uygulayacaklar ve eğitmenden geribildirim alacaklardır. Katılımcılar eğitimin başında 4’lü takımlar kuracak ve eğitim sonuna kadar takım üyeleri birbirlerine geribildirim verecektir.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.