Logo

İsviçre’de başörtüsü okullarda serbest oldu

Kategori: Gündem
Perşembe, 11 Temmuz 2013 16:48 tarihinde oluşturuldu



İsviçre'de okullarda uygulanan başörtüsü yasağı kalktı

İsviçre'nin yüksek temyiz mahkemesi konumunda bulunan Federal Mahkeme, bazı kantonlarda lise düzeyi okullarda uygulanan başörtüsü yasağının hiçbir nedene dayanmadığı ve uygulanamayacağı kararına vardı. İçtihat oluşturan bu kararla İsviçre okullarında başörtüsü serbest hale geldi.

KARAR OY BİRLİĞİ İLE ALINDI

İsviçre'nin Thurgau Kantonu, Bürglen kasabasında yaşayan eski Makedonya Cumhuriyeti vatandaşı, 16 yaşındaki iki kız çocuğunun okula başörtüsü ile alınmaması üzerine olay yargıya taşındı.

Okul yönetimi, öğretim sırasında, güneş gözlüğü, şapka, başörtüsü ve benzeri şeylerin takılmasının okul kurallarına aykırı olduğunu söyleyerek genç kızları başları örtülü olarak okula almak istemedi. Bunun üzerine yargıya giden aile, yerel mahkemenin okul idaresinin kararını olumlu bulması üzerine federal yüksek mahkemeye müracaat etti.

Lozan kentinde bulunan yüksek mahkemenin bugün verdiği ve oy birliği ile alınan kararda okul  idaresi haksız bulundu. "Okulun uyguladığı yasağın hiçbir yasal dayanağı yoktur" denilen kararda, kızların okula başörtüsü ile gitmeleri yasaklanamaz denildi.

 

 

 

Kaynak Hürriyet

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.