Logo

Dopingli okullar neden açıklanmadı?

Kategori: Gündem
Cuma, 16 Ağustos 2013 09:48 tarihinde oluşturuldu



Dopingli okullar olayını gündeme getiren Hürriyet Ekonomi Müdürü Sefer Levent, neden bu okulların ismini açıklamadığını anlattı ve velilerden gelen tepkileri köşesine taşıdı.

Hürriyet Ekonomi Müdürü Sefer Levent’in dün gündeme getirdiği dopingli özel okul haberinde geçen başarısız çocuğun velisine söylenen “Çocuğunuzu okuldan alın” olayının birçok kez başka okullarda da yaşandığı ortaya çıktı. Sefer Levent, bugünkü köşesinde dünkü haberin ardından yüzlerce şikayet mektubu aldığını belirtti. Levent köşesinde şunları yazdı;

“Dün bir yazı yazdım. Kelimenin tam anlamıyla mesaj, mail bombardımanına tutuldum.

Meğer aynı problemi yaşayan ne çok kişi varmış. Okul ortalaması düşmesin diye ne çok veliden çocuklarını başka bir okula aldırması istenmiş.

Okurum Aydan Hanım yaşanan durumu çok iyi özetliyordu: “GÜNAYDIN..  Bu durumu yeni öğrendiyseniz hakikaten günaydın.. Ama paylaştığınız için teşekkürler.”

Demek ki çok uzun suredir bu sorunu pek çok kişi yaşıyordu. Belki tam da benim eleştirdiğim nedenden yani ‘çocuğunun başarısız, işe yaramaz’ gösterilmesinden rahatsızlık duyan veliler arasında bu durum bir sır olarak kaldı.”

Dün pek çok okurum bana biraz da sitemle bu okulu neden açıklamadığımı sordu. Birçoğu çocuklarını özel okula göndereceğini okulu kendilerine bildirmem durumunda bu okuldan uzak duracaklarını yazdı. Bazı okurlarım ise okulu açıklamam halinde boykot kampanyası başlatacağını ilan etti. Ben işte tam da bu nedenle bu okulun ismini açıklamadım. Amacım eğitim dünyasındaki çok önemli bir çarpıklığı kamuoyunun gündemine taşımaktı. Dün hürriyet.com.tr ve bana ulaşan yorumlardan anlıyorum ki bunu sağladık. Milli Eğitim Bakanlığı son yıl üniversitede başarısız olacağı gerekçesiyle okulundan gönderilmeye çalışılan öğrencilerle ilgili kendilerine şikayet ulaşması halinde kapatmaya kadar varan yaptırımlar uygulayabileceklerini açıkladı. Şimdi görevimiz bu işin takipçisi olmak.

Bu arada hemen belirtmeliyim. Benim yazımda kaleme aldığım okulu velilerin büyük bir bölümü doğru tahmin etti. Demek ki bu okulun benim deyimimle doping yapan bir okul olduğu iyiden iyiye biliniyor. Ayrıca gelen maillerden anladığım bu okul tek örnek değil. Başka okullar da üniversite sınavına doping yaparak giriyor. Bunun en büyük nedeni eğitimin önüne ticari başarıyı koymaları. Milli Eğitim ve eğitim dünyasına düşen en büyük görev de aslında tam bu noktada başlıyor: Eğitimi tekrar ticari başarının önüne geçiren tedbirleri almak.

Yazının devamı için Tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.