ÖSYM, LYS başvurularının bugün sona ereceğini ve başvuru süresinin uzatılmayacağını bildirdi.
21 Nisan’da başlayan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) başvuruları bugün sona eriyor. ÖSYM’den yapılan açıklamada LYS başvurularının uzatılmayacağı bildirildi. LYS’ye şu ana kadar toplam 824 bin 835 aday başvuru yaparken, sınav ücretini yatırmış olduğu halde başvurusunu henüz tamamlamayan 63 bin 494 adayın olduğu belirtildi. ÖSYM, sınav ücretini yatırmış olduğu halde başvurusunu henüz tamamlamayan bu adayların başvuru işlemini bugün içinde tamamlamalarını aksi halde sınav ücretini yatırdığı halde 2014-LYS başvuru işlemini kılavuzda/duyurularda belirtildiği şekilde tamamlamayanların, 2014-LYS’lere girmelerinin mümkün olmadığını bildirdi.
İşte ÖSYM’den yapılan LYS açıklaması;
21 Nisan 2014 tarihinde başlayan 2014-LYS’lere başvuru işlemleri, 30 Nisan 2014 tarihinde (bugün) sona erecektir. Başvuru süresi uzatılmayacaktır.
2014-LYS’lere, bugün saat 08.00 itibarıyla toplam 824.835 aday başvuru yapmıştır. 888.329 aday sınav ücretini yatırmış bulunmaktadır. Sınav ücretini yatırmış olduğu halde başvurusunu henüz tamamlamayan 63.494 aday bulunmaktadır. Sınav ücretini yatırmış olduğu halde başvurusunu henüz tamamlamayan bu adayların başvuru işlemini bugün içinde tamamlamaları önemle hatırlatılır. sınav ücretini yatırdığı halde 2014-LYS başvuru işlemini kılavuzda/duyurularda belirtildiği şekilde tamamlamayanların, 2014-LYS’lere girmeleri mümkün değildir. Adaylar başvurudan önce sınav ücretini yatırmış olmalıdır. Sınav ücretini yatırmak LYS’lere başvuru için yeterli değildir. Ücret yatırdığı halde başvurusunu yapmayan adayların ödedikleri ücretler geri ödenmez.
Yeni açılacak programlar, puan türlerinde oluşabilecek değişiklikler, gelecek yıllarda söz konusu olabilecek yatay ve dikey geçişler vb. durumlar nedeniyle farklı alanlarda puan türlerinin hesaplanabilmesi için, adayların 2014-LYS’lerin tamamında (LYS-1, LYS-2, LYS-3, LYS-4 ve LYS-5) sınava girmeleri yararlarına olacaktır.
İnternet üzerinden başvurular, 30 Nisan 2014 tarihinde saat 23.59’da, başvuru merkezlerinden başvuru alma işlemi ise 30 Nisan 2014 tarihinde mesai saati bitiminde sona erecektir.
İnternet’ten bireysel başvuru yapacak adayların başvurularının tamamlanabilmesi için başvuru ekranında “Başvuru işlemi başarıyla tamamlandı.” açıklamasını mutlaka görmeleri ve aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünü yazıcıdan edinmeleri gerekmektedir.
Başvuru Merkezi aracılığı ile başvuru yapan adaylar, Aday Başvuru Kayıt Bilgilerinde yer alan başvuru bilgilerinin doğruluğunu kontrol etmek amacı ile görevli tarafından kendilerine verilen çıktıyı kontrol ettikten sonra çıktı üzerinde yer alan ONAY KODUNU görevliye bildirecekler ve görevli onay kodunu sisteme girdikten sonra başvuru tamamlanacaktır. Onay kodu girilmeyen başvurular tamamlanmayacağı için geçersizdir ve sorumluluk adaya aittir.
Başvurusunu tamamlayan adaylar, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin İnternet sayfasında bulunan Aday İşlemleri Sisteminden (ais.osym.gov.tr) başvuru bilgilerini mutlaka kontrol etmeli ve sınavın diğer aşamalarında gerekebileceğinden aday başvuru kayıt bilgilerinin yazıcıdan bir dökümünü edinerek özenle korumalıdır.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.