Logo

Sakarya Üniversitesi’nden Soma için yardım kampanyası

Kategori: Gündem
Perşembe, 15 May 2014 16:17 tarihinde oluşturuldu



Sakarya Üniversitesi (SAÜ), Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin yakınları için yardım kampanyası başlattı. Rektör Elmas da bir aylık maaşını yardım için bağışladı.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de maden işletmelerinde yaşanan kazaların uzun yıllardır çözülemeyen bir sorun olduğunu belirterek, Soma'da yaşanan olayı sonuçları itibariyle facia olarak değerlendirdiklerini kaydetti.

Elmas, yaşanan facia karşısında üniversite öğretim üyeleri ve öğrencilerin yoğun talebi doğrultusunda hayatını kaybeden işçilerin yakınları için yardım kampanyası başlattıklarına dikkati çekerek, bu kampanyaya kendisinin de bir aylık maaşını vererek destekte bulunduğunu ifade etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.