Logo

Bakan Yıldız: Soma'da 301 işçi hayatını kaybetti

Kategori: Gündem
Cumartesi, 17 May 2014 13:10 tarihinde oluşturuldu



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Soma'daki maden faciasında şu ana kadar toplam 485 işçinin kurtarıldığını, 301 işçinin de yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Şu ana kadar 10 işçimiz vardı dışarı çıkarttığımız dolayısıyla 2 işçimiz de yer altındaydı, onların yeri tespit edildi. Bu saat itibarıyla ve çıkarılma işlemlerine başlandı, yangın kontrol altına alındı" dedi.

Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, madende yapılan çalışmalar neticesinde 2 işçinin daha yerinin tespit edildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Şu ana kadar 10 işçimiz vardı dışarı çıkarttığımız dolayısıyla 2 işçimiz de yer altındaydı, onların yeri tespit edildi. Bu saat itibarıyla ve çıkarılma işlemlerine başlandı, yangın kontrol altına alındı. Böylelikle 485 işçimiz kurtarılmış, 301 işçimiz hayatını kaybetmiş oldu. Büyük bir ihtimalle en az 10 işçinin otopsi ve DNA işlemleri sonuçlanacak, bunları ailelerine teslim etmeyi planlıyoruz."

Bugüne kadar Soma'da maden faciasındaki acının siyaset üstü olduğunu söylediğini hatırlatan Yıldız, Soma'ya gelerek acılarını paylaşanlara teşekkür etti. Bugüne kadar sakinliklerini koruduklarını ve bütün ekipleriyle Soma'da bulunduklarını hatırlatan Yıldız, bütün eleştirileri sineye çektiklerini içlerindeki fırtınayı "sessizlik" olarak tercüme etmeye çalıştıklarını kaydetti.

 

 

 

 

 

 

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.