Logo

TEOG’da itiraz edilen sorular iptal edildi mi?

Kategori: Gündem
Cumartesi, 10 Ocak 2015 08:38 tarihinde oluşturuldu



Milli Eğitim Bakanlığı Basın Müşaviri Abdülkadir Özkan, TEOG Türkçe ve matematik derslerinde açılan davalarla ilgili açıklama yaparak, “İvedi yargılama usulünce öngörülen makul sürede mahkemeden herhangi bir iptal kararı gelmedi” dedi. Özkan, bu nedenle TEOG sonuçların açıklanmasına karar verildiğini bildirdi.

MEB Basın Müşaviri Abdülkadir Özkan, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında 26-27 Kasım ve 13-14 Aralık’ta yapılan ve 8’inci sınıflara uygulanan birinci dönem ortak sınavların değerlendirme işlemlerinin 29 Aralık’ta tamamlandığını söyledi.

Ortak sınavlar e-Kılavuzunda, sonuçların ocak ayı içerisinde açıklanacağının belirtildiğini hatırlatan Özkan şöyle dedi:

“Sınav sonuçlarını daha erken açıklayacak duruma gelmiş olmamıza rağmen, Türkçe ve matematik derslerinden birer soruya açılan davalar nedeniyle çocuklarımızın mağduriyet yaşamaması için mahkeme süreci bekleniyordu. Gelinen aşamada 2577 sayılı yasanın 20/B maddesi gereğince ivedi yargılama usulünce öngörülen makul sürede mahkemeden herhangi bir iptal kararı gelmediğinden, sınav sonuçlarının açıklanmasına karar verildi.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.