banner

Türkmen-Türk ortak okulu kuracağız




Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkmenistan'da elçiliğe bağlı olarak faaliyet gösteren okulu, Türkmenlerle anaokulu, ilkokulu, ortaokulu ve anadolu lisesi olan büyük bir okula dönüştüreceklerini belirterek, "Onun programını birlikte bugün gözden geçirdik. Dolayısıyla bununla ilgili büyük ölçüde mutabakat sağladık" dedi.

bakan avciBelek turizm merkezinde bir otelde düzenlenen ve Bakan Avcı ile Türkmenistan Eğitim Bakanı Purli Agamıradov, daire başkanları ve Türkmenistan'dan gelen heyetlerin katıldığı "Eğitim Alanında İşbirliğine Dair Hükümetlerarası Türk-Türkmen Konseyi Toplantısı" sona erdi.

Bakan Avcı, Agamıradov'a Osmanlı çinisi, Agamıradov da Avcı'ya "Milli Lider" isimli kitap hediye etti.

Avcı, programın ardından yaptığı açıklamada, toplantıda daha önce Aşkabat'ta imzaladıkları Türkmenistan Türkiye Eğitim İşbirliği Anlaşması'nın gereği olan Türkmenistan Türkiye Eğitimi Konseyi'nin ilk toplantısını gerçekleştirdiklerini belirtti.

Türkiye ile Türkmenistan arasında bir eğitim işbirliği konseyi oluşturulduğunu anlatan Avcı, "Bu konseylere eğitim bakanları başkanlık ediyor. Ben de bugün Türkmenistan Eğitim Bakanının başkanlığındaki heyetle arkadaşlarımızla ilk toplantımızı yaptık. Çok verimli bir toplantı oldu" diye konuştu.

Bakan Avcı, toplantının ana madde gündeminin Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta kurulmakta olan Uluslararası Türkmen Türk Üniversitesi olduğunu kaydetti.

Bunun kuruluş koşullarıyla ilgili yönetmelikleri, tüzük hazırlıklarını ve uygulama anlaşmasını gözden geçirdiklerini aktaran Avcı, şunları söyledi:

"Ona karşılıklı olarak son şeklini vermeye çalıştık. Aynı şekilde yine bu üniversite külliyesi içinde yer alması planlanan ortak Türkmen Türk Genel Okulu. Yani anaokulu, ilkokulu, ortaokulu ve lisesi olan bir Türkmen Türk ortak okulu kuruyoruz. Daha önce Türkmenistan'da elçiliğimize bağlı olarak faaliyet gösteren okulumuzu şimdi Türkmenlerle anaokulu, ilkokulu, ortaokulu ve anadolu lisesi olan büyük bir okula dönüştürüyoruz. İnşallah, onun programını birlikte bugün gözden geçirdik. Dolayısıyla bununla ilgili büyük ölçüde mutabakat sağladık. "

Çok verimli bir toplantı oldu

Bakan Nabi Avcı, bir ay içinde Aşkabat'ta son çalışmaları yerinde gördükten sonra anlaşmaları imzalayacaklarını bildirdi.

Toplantının çok verimli geçtiğini belirten Avcı, "Türkmenistan Devlet Başkanına hem de Sayın Cumhurbaşkanımıza bu konulara özellikle eğitim konusuna gösterdikleri yakın ilgi sebebiyle teşekkür ediyorum" dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.