banner

Özel okul teşviklerinde ek yerleştirmeler sonuçlandı




Özel okul teşviklerinde ek yerleştirme sonuçlarını açıklandı. Sonuçlara göre, toplamda 14 bin 48 kontenjan için ek yerleştirme işlemi, il kontenjanları ve puan üstünlüğü göz önünde tutularak yapıldı. Sonuçların açıklanmasıyla, eğitim ve öğretim desteği için ayrılan 230 bin kontenjanın tamamı kullanılmış oldu.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), özel okullarda öğrenim görecek öğrencilere verilecek eğitim öğretim desteği kapsamında ek yerleştirme sonuçları açıklandı. Öğrenciler ve veliler sonuçları, "http://ookgm.meb.gov.tr" ve "http://meb.gov.tr/" adreslerinden öğrenebilecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından eğitim ve öğretim desteği kapsamında, 11 Eylül'de 230 bin kontenjan üzerinden yerleştirme işlemleri yapıldığı ve buna göre, okul öncesinde 19 bin 993, ilkokulda 49 bin 446, ortaokulda 49 bin 845, ortaöğretimde 108 bin 876 olmak üzere toplam 228 bin 160 öğrencinin eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazandığı anımsatıldı.

Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan 228 bin 160 öğrenciden 215 bin 952'sinin 14-21 Eylül'de kayıt işlemlerini tamamlayarak destek almaya hak kazandığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"11 Eylül 2015'te yapılan yerleştirmede kullanılmayan bin 840 kontenjan ile kayıt takviminde yerleştirildiği özel okula kayıt işlemi yapmayan 12 bin 208 öğrencimiz yerine toplamda 14 bin 48 kontenjan için ek yerleştirme işlemi, il kontenjanları ve puan üstünlüğü göz önünde tutularak yeni bir başvuru ve tercih alınmadan önceki tercihler geçerli olmak kaydıyla yapılmıştır. Buna göre, okul öncesine 642, ilkokula 4 bin 523, ortaokula 3 bin 904 ve ortaöğretime 4 bin 979 olmak üzere toplam 14 bin 48 öğrenci destek kapsamında bir özel okula yerleştirilmiştir. 2015-2016 eğitim-öğretim yılında eğitim ve öğretim desteği için ayrılan 230 bin kontenjanın tamamı kullanılmış oldu."

Teşvik alanlara 30 Eylül'e kadar kayıt olma uyarısı

Eğitim ve öğretim desteği kapsamında ek yerleştirme sonuçlarına göre bir özel okula yerleştirilen öğrencilerin bugünden itibaren 30 Eylül 2015'e kadar yerleştirildikleri özel okula kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. Bu tarihler arasında yerleştirildikleri özel okula kayıt işlemini tamamlamayan öğrenciler, eğitim ve öğretim desteği haklarını kaybedecek.

 Yerleştirme sonuçlarına, "http://ookgm.meb.gov.tr" ve "http://meb.gov.tr/" adreslerinden ulaşılabiliyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.