Milli Eğitim Bakanlığı sokağa çıkma yasağı nedeniyle TEOG sıanvlarının yapılamadığı Nusaybin'de yine aynı nedenden ötürü mazeret sınavlarının da yapılmayacağını açıkladı.
İşte Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklama:
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında 8'inci sınıf öğrencilerine uygulanan ortak sınavlar 25-26 Kasım tarihlerinde yapılmıştır. Ancak güvenlik tedbirleri nedeniyle Mardin ili Nusaybin ilçesinde 25-26 Kasım tarihlerinde sınav gerçekleştirilememiştir. Nusaybin ilçesinde güvenlik uygulamaları ve sokağa çıkma yasağı sınavdan sonra da devam ettiğinden, 12 ve 13 Aralık tarihlerinde mazeret sınavı yapılmayacaktır. Nusaybin ilçesinde müfredat çerçevesinde telefi eğitimi yapıldıktan sonra, Bakanlığımız tarafından belirlenecek tarihlerde mazeret sınavı yapılacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.