banner

Aileleri ikna edilen 241 kız çocuğu okullu oldu




Muş'ta gönüllü öğretmenlerden oluşan komisyon, çeşitli nedenlerle çocuklarını okula göndermeyen aileleri ikna edince 1 yılda 241 kız eğitime kazandırıldı.

 

kizlar_egitimMuş'ta gönüllü öğretmenlerin yürüttüğü çalışma sonucu 1 yılda çeşitli nedenlerle eğitimden mahrum bırakılan 241 kız çocuğu okullu oldu.

 

Muş Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ve öğretmenlerin gönüllü olarak görev aldığı "Kız Çocuklarını Okula Kazandırma Komisyonu" köy ve mezraları gezerek, çeşitli nedenlerle okula gönderilmeyen kız çocuklarını belirlemek için çalışma yürütüyor.

 

Komisyon üyelerinin görüşmeleri sonucu aileleri ikna edilen kız çocukları eğitime kazandırılıyor.

 

Komisyon üyeleri böylelikle 1 yılda 241 kız çocuğunun eğitime kazandırılmasını sağladı.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.