Bakan Yılmaz 4+4+4'te noktayı koydu
- Ayrıntılar
- Kategori: Gündem
- Cuma, 24 Haziran 2016 16:44 tarihinde oluşturuldu
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 4+4+4 eğitim sisteminin sonuçlarının yeni alınmaya başladığını belirterek, "Dolayısıyla değiştirmek için bakanlığımızda bir çalışma yapılmamaktadır." dedi.
Eğitimin yaşayan bir olgu olduğuna dikkati çeken Yılmaz, "Daha iyiye, daha mükemmele gitmek için bir çalışma yapılması lazım. Bu sistemin (4+4+4) sonuçlarını yeni aldık. Dolayısıyla değiştirmek için bakanlığımızda bir çalışma yapılmamaktadır. Öncelikle bunu söyleyeyim bakanlığımızda 4+4+4 ile ilgili yeni bir çalışma yapılmamaktadır." dedi.
Bölge insanına daha iyi, nitelikli ve kaliteli eğitim verilmesi gerektiğine vurgu yapan Yılmaz, şunları kaydetti: "Bu eğitimi verebilmek için eğitimde sürekliliği sağlamak gerekiyor. Öğretmenlerin belli sürelerle orada kalabilmesi lazım ki öğrencisini ve ailesini tanısın. Çocuğun hangi alanlarda becerisi ve yeteneği var onu görsün. Bunun için öyle 6, 8 aylık eğitimle olmaz. Dolayısıyla diyoruz ki 5 yıl sözleşmeli olarak kalsın. Performansına bakalım. Ondan sonra da kadroya alalım. 3 yıl daha çalışsın. 8 yıldan sonra istediği yere tayinini çıkaralım istiyoruz. Türkiye'deki eğitim kalitesi öğretmenle yükselir ama bunun için öğretmenleri mutlaka desteklemek, varsa sorunları çözmek lazım. Öğretmeni, öğrencisine kendi bilgi birikimini aktaracağı sürece o yerde tutmak gerek. Bunu tutabilmenin yolu sözleşmeli öğretmenden geçeceğini düşünüyoruz. Önümüzdeki dönemde bunu gerçekleştireceğiz."
YASAL UYARI:
Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
-
Antalya’ya 72 milyon değerinde eğitim yatırımı
-
38 eski rektörden ortak açıklama
-
Verdiğimiz Savaşın Zayiatı Gençler Olmasın
-
Yüz yüze eğitimin yol haritası açıklandı
-
YKS 2021 başvuruları başladı
-
Yabancı öğretmenler Türkçe sınavında
-
Üniversitelerin altın çağı sona mı eriyor?
-
2021’de eğitim sektöründe neler bekliyoruz?
-
Üniversiteliler pandemi sürecini nasıl geçiriyor?
-
Dr. Turay Kesler: 2021'in eğitim markası VATAN olacak