banner

138 bin öğrenci yeni okul arayacak




Milli Eğitim Bakanlığı'nın FETÖ'ye yakın özel oulları kapatmasıyla 138 bin öğrenci yeni okul arayışına başlayacak.

okulMEB'in darbe girişimi sonrası kapattığı eğitim kurumlarında okuyan öğrencilerin durumu belirsizliğini korurken, yeni bir karar alınıncaya kadar bu öğrencilerin MEB okullarına kayıt yaptırabilacaği açıklandı. MEB müsteşarı Yusuf Tekin, söz konusu okullarda toplam 138 bin öğrencinin eğitim gördüğünü dile getirerek, şunları söyledi: "Bakanlık olarak, hükümetimiz farklı bir karar verinceye kadar Milli Eğitim Bakanlığı okullarına nakilleriyle ilgili düzenlemeleri yaptık. Bu öğrenciler, MEB'in okullarına devam edecekler. İlkokul ve ortaokullara adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre öğrenci kabul ediyoruz. Bu yapıların bu okullardan, ilkokul, ortaokul, anaokulu, ana sınıflarında okuyan çocuklarımız evleri açısından adrese dayalı nüfus kayıt sistemi içerisinden kendilerine tanımladığımız okullara nakillerini yaptırabilecekler. Ortaokul öğretim kurumlarında okuyan çocuklara ise ilgili okulların taban puan koşulunu yerine getirmek şartıyla, yani nakil yapmak istediği devlet okulunun minimum taban puanını karşılamak koşuluyla, kontenjan sınırlamasına bakılmaksızın nakil hakkı tanıyacağız. Çocukları mağdur etmemek için bu anlamdaki bütün tedbirlerimizi aldık. Hiçbir çocuk, hiçbir öğrenci teröristlerin okullarına mahkum bırakılmayacaktır. Kamuoyu bu konuda tedirgin olmasın, MEB olarak bunun tedbirini aldık. Normal koşullarda yaz aylarındaki nakil dönemlerimiz aylık yapılmaktayken bu süreçteki tedirginliği aşmak, herhangi bir rahatsızlık oluşturmamak için kapatılan okullardaki öğrencilere nakil ekranları günlük olarak açılacak. Her gün nakil başvurularını yapabilecekler."

Tekin, kapatılan okullardaki öğrencilerin eğitim-öğretim faaliyetlerine devam eden diğer özel okullara da istemeleri halinde geçebileceklerini belirtti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.